Niğde Belediye Meclisi’nce onaylanan Yaş Sebze ve Meyve Hal Yönetmeliği, Niğde Belediyesi’nin panosunda ilan edilmeye başlandı.
Niğde Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısında, 5957 Sayılı Yasa gereğince hazırlanan “Yaş Sebze ve Meyve Hal Yönetmeliği'ni” onaylayıp karara bağladı.

Yasa gereğinde onaylanarak yürürlüğe giren Yaş Sebze ve Meyve Hal Yönetmeliği bir ay süreyle Niğde Belediyesi’nin ilan panosunda ilan edilecek. İlgili yönetmelik metni ayrıca Niğde Belediyesi’nin resmi internet adresi olan www.nigde.bel.tr sitesinin duyuru bölümünde de yayımlanıyor.

Niğde Belediye Başkanlığı'nın “Niğde Sebze ve Meyve Ticareti ile Toplantı Hal Yönetmeliği’nin” amaç bölümünde, “Niğde Belediyesi yönetimi ve denetiminde hizmet veren toptancı halinde ticaretin kaliteli, standartlara ve gıda güvenliğine uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını, malların etkin şekilde tedarikini, dağıtımını ve satışını, üretici, tüketici ve yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin hak ve menfaatlerinin dengeli ve eşit şekilde korunmasını, meslek mensuplarının mesleki faaliyetlerinin düzenlenmesini sağlamaktır” ifadesi yer alıyor.
 
Editör: TE Bilişim