Gazeteci Turan Uçan vefat etti, uçmağa vardı... 

Turan Uçan için sitemize gönderilen taziye mesajları; 

***

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun mesajı


Niğde Milletvekili 
Alpaslan Kavaklıoğlu, Gazeteci Turan Uçan'ın vefatı nedeniyle birtaziye mesajı yayınladı.

Gazeteci Turan Uçan'ın hastalığı sırasında ziyarette bulunan ve sık sık durumundan haberdar olan Alpaslan Kavaklıoğlu mesajında; 
"Memleketimizin basın camiasının öncü isimlerinden, özellikle İstanbul'daki hemşerilerimiz arasında uzun bir zaman çimento görevi gören dayanışma ve birliktelik sağlayan, sıladaki hemşerilerimizin memleket hasretini çıkardığı Hasret Gazetesi ile dindiren; bir süredir yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi gören Turan UÇAN'ın vefatını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Duyarlı kalemi ve girişimleri ile bildiğimiz Turan kardeşimizin vefatı basın camiası ve memleketimiz için büyük kayıp olmuştur. Kendisine Cenab-ı Mevlâ'dan rahmet ve merhamet; başta ailesi fertleri olmak üzere dost ve sevenlerine, meslektaşlarına ve basın camiamıza 
başsağlığı diler; Cenab-ı Hak'tan sabr-ı cemil niyaz ederim" dedi. 

****

Eski Bakanlardan, 17.  Ve 20. Dönem Milletvekili Akın GÖNEN’in mesajı 

Kula kuluk etmeden,  Mertçe doğruları haykıran, Niğde’nin menfaatini mertçe savunan bir kalemi Turan Uçan kardeşimizi genç yaşta kaybettik. Yattığı yer Cennet Mekan olsun. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim”

 Akın Gönen

 Eski Bakan 17. Ve 20. Dönem Milletvekili

 ****


25. Dönem Milletvekili Vedat Bayram'dan Taziye


25. Dönem 
MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram,  dava adamı Turan Uçan'ın vefatı üzerine bir mesaj yayınladı. 

 25. Dönem Niğde Milletvekili Vedat Bayram 
taziye
 mesajında;  

Canım Kardeşim, Dava Arkadaşım, Turan UÇAN dostumun vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.  Turan Uçan kardeşime Allah'tan Rahmet, Ailesi, yakınları ve teşkilatımıza başsağlığı diyorum. 
Ruhun Şad olsun..."


25. Dönem Niğde Milletvekili 
Vedat BAYRAM


****

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ın Başsağlığı Mesajı;


BOR ismini her platformda dile getiren BOR milliyetçisi gazeteci-işadamı hemşerimiz Turan Uçan kardeşimizin vefatını derin bir teesürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. 

****

23. Dönem Niğde Milletvekili Mumin İNAN'ın mesajı

Hem gönüllerin hemde Niğde’nin gönül adamı değerli insan kıymetli kardeşim Turan UÇAN’in vefatı şahsımı ve sevenlerini derinden üzmüştür.

Bugüne kadar kimseyi kırmayan ve incitmeyen, fani dünyaya veda ederken bile yüzündeki gülümsemeyi terk etmeyen kıymetli insanı saygı ve rahmetle anıyorum.

 

Sevgili kardeşim, Niğde yerel basınının da değerli abisi, Turan Uçan, bir konuşmasında  bir  kartpostalının hemen altında okuduğu ’’Ey Vatan Gözyaşların Dinsin, Yetiştik Çünkü Biz ’’ sözünü anlatırkenki yaşadığı duygu herkesi duygulandırmış beklide bir çok kişiyede örnek olduğu gibi şahsımıda derinden etkilemiştir.

 

Şimdi o sözleri samimi duyguları ile dile getiren kardeşimizin arkasından dualar gönderiyor, acısını yaşıyor ve paylaşıyoruz. Cennet mekanın olsun koca yürekli güleç yüzlü insan. O güzel yüreğini de samimiyetini de unutmayacağız. Rabbim  değerli kardeşimize rahmet ailesi ve yakınlarına sabır versin… Allah rahmet eylesin..

 

Mümin İnan

Milliyetçi Hareket Partisi

23. Dönem Niğde Milletvekili

****
23. Dönem Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu'nun mesajı

Vatanını ve memleketini seven dost insan Turan Uçan'ın vefatını derin bir üzüntüyle duydum.Bu gök kubbede hoş bir seda bırakıp gitti.Mekanın cennet olsun.Allah rahmet eylesin,ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

****
Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek'in mesajı

Agabey, sırdaş, dost, yaren...
Hiç bir zaman kendi için yaşamamış hiç riyaya kaçmamış, kimsenin hakkinda olmamis, cesaretle hep mazlumun yaninda yer almış, eren, alperen...yaşadığım süre içinde gördügüm en büyük ülkücü....
Nıgde büyük bir degerini kaybetti
Turan UÇAN.... hakkın rahmetine kavuştu. Ruhu Şad Olsun... Kederli Ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı dilerim. 

****

MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet ERMİŞ'ten Başsağlığı mesajı


Davamızın yılmaz savunusu, Ağabeyimiz Turan Uçan'ın vefatından dolayı derin üzüntü duydum.  Turan Uçan Ağabeyime Allah'tan Rahmet, kederli Ailesine yakınlarına ve tüm teşkilatımıza başsağlığı diliyorum... Mekanı Cennet , Ruhu Şad Olsun..

****

MHP MYK Üyesi Hikmet Bekil'in mesajı

İnandığı doğruları yer, zaman ve mekan fark etmeden söyleyebilen nadir insanlardan biri olan Turan Uçan abimin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun inşallah

Hikmet BEKİL

MHP MYK ÜYESİ 


****

Doç.Dr. Rüçhan İRİ'nin Başsağlığı mesajı

Büyüğüm, abim, komşum, hocam, ilimizin büyük bir değeri olan Turan abimi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayım. Geride kalanlara sabır. Turan Uçan abime rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun... 

****

Kamu-Sen Niğde Temsilcisi İhsan Uğraş'ın başsağlığı mesajı

İş adamı, gazeteci, borhaber. net sitesinin sahibi Turan UÇAN ağabeyin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulundum. 
Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

****
Genç Kemalistler Dernek Başkanı Hulusi Özen'in mesajı

Merhum Turhan uçan Niğde'nin önemli bir kalemiydi. Karşılıksız Niğde'yi sevdi mücadele etti. Niğde'nin her sorunu dile getirmeye çalıştı bunun içinde konunun muhattaplarıyla konuştu çözüm önerileri aradı. Pozitif muhalefetten yana oldu. Niğde için hiç bir siyasi ayrımı yapmadı çalıştı çabaladı herşeyi dile getirdi. Niğde için önemli bir yazardı çizerdi en önemlisi iyi bir Niğde milliyetçisiydi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Işıklar içinde yatsın. Ailesine yüce rabbim sabırlar versin. Sevdiklerine sabır versin. Niğdemiz çok çok önemli bir kalemini kaybetti. niğdemiz için büyük ama büyük kayıP oldu.

Hulusi özen
Genç Kemalistler dernek Başkan'ı

****
Selim GÖKEL'in mesajı

Turan Abim... Daraldığımda kutup yıldızım... Geç tanıdım... Erken uçtun... Yapacağımız  çok şey vardı... Hastayken bile,  Bor, Niğde, Ülkem dedin... Senin gibi dik duruşlu, dava adamını tanımak bir şanstı...  Ruhun Şad Olsun... 

Selim Gökel - Borhaber.net site yöneticisi

****

İşadamı Şenol Bengü'nün mesajı

BİR YAPRAK DAHA DÜŞTÜ

Sevgili arkadaşım TURAN UÇAN
Soyadın gibi uçtun gittin en sonunda.
Oysa hep aklımda Gurbette Niğdeli öğrencilere ve Niğdeli hemşerilerime yardım edişin ve yardım ettirişin.Yardım ettirişin hep emir gibi gelirdi bana ve diğer arkadaşlara, belki sana kızan arkadaşlar olmuştu o dönemlerde ama hepsi sonradan anlamıştı bunların bir vazife olduğunu.Ben açık söyliyeyim senden çok şey öğrendim, belki biz senden bir şeyler öğrenirken sen oğlunla Kızınla Ailenle bile ilgilenememiştin, belki seni yanlış anlayanlar olmuştu.Ama çok kişi biliyor biliyor senin fedakarlıklarını, çektiğin cefayı, hemşerilerimiz ve Niğdeli öğrencilerin çoğu ve İstanbuldaki İşadamlarının çoğu biliyorlar merak etme.İnşallah senin gibi cefakar hemşerilerimiz çoğalır ve memleketine faydalı olurlar. Okumasına yardımcı olduğun öğrencilerin duası senin CENNET e gitmen için kafi geleceğine inananlardan biri olarak RUHUN ŞAD OLSUN MEKANIN CENNET OLSUN DERİM 
GÜLE GÜLE GİT KARDEŞİM TURAN UÇAN



Editör: TE Bilişim