Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22.11.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesiyle 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununun 2. Maddesinin birinci fıkrasına “Bekar Odaları,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Günü birlik Kiralanan Evler” ibaresi eklenmiştir.

Buna göre; bekar odaları, günübirlik kiralanan evler gibi kanunda sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel Kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorundadırlar.

678 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara mülki idare amirlerince 10.000 (Onbin) Türk Lirası, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5.000 (beş bin) Türk Lirası idari para cezası verileceği, bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatlarının iptal edileceği,  bu maddeye göre verilen idari para cezalarının tebliğinden itibaren bir ay İçinde ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

Bu kanunun ikinci maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesislerinin, ikinci fıkrada belirtilen genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmak için gerekli işlemleri bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren İki ay içinde tamamlamaları gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim