Konya’ nın Ilgın İlçesin’de Berrak Tuzları’nın üretim ve pazarlamasını yapan, daha sonra Hayra Hizmet Kitap-Kırtasiye ile tüccarlığını sürdüren; Bölgedeki Yörüklerin Önde gelen isimlerinden, Milli Selamet Partisi Konya-Ilgın Teşkilatı Kurucularından, Ilgın İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu ve Yöneticilerinden Osman Tuzcu hakkın rahmetine kavuştu.

ILGIN’ IN TANINMIŞ ESNAFLARINDAN OSMAN TUZCU VEFAT ETTİ.

Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Başkan Vekili-İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu(İGF)Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Tuzcu ’nun muhterem babaları, Konya’ nın Ilgın İlçesin’de geçmişte Berrak Tuzları’nın üretim ve pazarlamasını yapan, daha sonra Hayra Hizmet Kitap-Kırtasiye ile tüccarlığını sürdüren; Bölgedeki Yörüklerin Önde gelen isimlerinden, Milli Selamet Partisi Konya-Ilgın Teşkilatı Kurucularından, Ilgın İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu ve Yöneticilerinden 21.01.1930 doğumlu Osman TUZCU, 85 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi sevenleri ve yakınları tarafından Konya’nın Ilgın İlçesinde Behlülbey Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ESADER (Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Fahrettin Tuzcu ve Hakyol Vakfı ile Ahlak-Kültür-Çevre Derneği Konya ve Ilgın Gönüllülerinden Ziyamettin Tuzcu ile Niğde Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili-İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Süleyman Tuzcu ’nun muhterem babaları; Konya’ nın Ilgın İlçesin’de uzun yıllar Berrak Tuzları’nı üretim ve pazarlamasını yapan, daha sonra Hayra Hizmet Kitap-Kırtasiye ile tüccarlığını sürdüren; Bölgedeki Yörüklerin Önde gelen isimlerinden, Milli Selamet Partisi Konya-Ilgın Teşkilatı Kurucular’ından, Ilgın İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticilerinden Osman TUZCU, solunum güçlüğü ve kalp rahatsızlıkları yanında; Kurban Bayramı sonrası Beyin Küçülmesi-Alzhemier rahatsızlığı ile hafıza ve hareket kabiliyetini yitirmişti. İslami Camianın bilinen ismi Osman TUZCU, ailenin en büyük oğlu Fahrettin TUZCU’nun evinde misafir edilirken, 04.12.2015 tarihinde saat: 20:00 civarında hayata veda etti.
Osman TUZCU’nun Cenazesi 05.12.2015 tarihinde Konya’nın Ilgın İlçesinde Fatih Mahalesi Ak Camii’nde kılınan öğle namazı ve cenaze namazı sonrası Behlülbey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Osman TUZCU ’nun Cenaze Namazı, Konya Yüksek İslam Enstitüsü En son Müdürlük Görevini yürüten Doç. Dr. A.Durmuş Sert tarafından kıldırıldı.

Osman TUZCU’nun Cenazesi’ne 25 ve 26. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, 17 ve 18. Dönem Konya Milletvekili Ziya Ercan, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yeşil, Konya Yüksek İslam Enstitüsü Müdürlerinden Doç. Dr. A.Durmuş Sert, Ilgın Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yaşar ile Siyasi Parti-Sivil Toplum Kuruluşları Yönetici ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, eğitimciler, esnaflar, sevenleri ve yakınları katıldılar.
Tuzcu Ailesinin Yakın Aile Dostlarından Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet ÖZDEMİR, Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı sürecinde Osman TUZCU ’yu ziyaret edip, duasını aldı.

25 ve 26. Dönem Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Osman TUZCU ’nun ağır rahatsızlığını duyar duymaz tekrar ziyaretine giderek, duygularını kendi kaleminden kendi üslubuyla sosyal medya aracılığıyla aktarmış. Prof. Dr. Hacı Ahmet ÖZDEMİR, Osman TUZCU hakkında; “70’li-80’ li yıllarda, MTTB(MİLLİ TÜRK TALABE BİRLİĞİ)-MSP(MİLLİ SELAMET PARTİSİ) Teşkilatlarına, İmam-Hatip gençliğine, gönüllü bir esnaf ve gururu kibiri kenara bırakmış bir dava neferi ve sevdalısı olarak büyük emek ve hizmet veren örnek şahsiyet Osman Tuzcu Amca, Alzhemier Hastalığıyla cebelleşiyor. Allah iyilik versin. Karşılıklı muhabbetimizden olsa gerek, beni iyi tanıdı, ama ağzı dili yorulduğu için, ruhunun derinliklerinden haber veren gözleriyle konuşmayı tercih etti.”

Editör: TE Bilişim