Üç dinden ilahilerle konserler verilmeye başlandığı zaman çok da sevinememiştim. Neden, bilmiyorum ama dinlerin de; bir kişiliği, bir öznelliği, bir dokunulmazlığı olduğunu hissediyordum.
Bu işi, sonra “ilerlettiler”.
Kiliselerde “tekbir”i hep bir ağızdan okumaya kadar gitti iş bunlarla tevhidi, itikadi anlamda ne kazanılacaktı anlamıyorum. Herkes yerinde dursaydı dinler ne kaybedecekti, onu da anlamıyorum

***

Geçen sene, ortada “Süleyman yıldız”ı, solda “hilal”, sağda “haç” görünen bir konser verilmişti. Bu sene benzeri bir konser Münih’te yapıldı. Buna işi bilenler, İslamiyet’in Protestanlaştırılması diyorlar.
Gene işi bilenler, Hristiyan dünyasına ait değerlerin Türkiye’ye aktarılmasına; farzları ve haramları olmayan bir din oluşturulmasına çalışıldığını söylüyorlar.
İbrahimi Dinler Projesiyle, İslamiyet’in en son din olduğu gerçeğini unutturmaya çalışıyorlar. Oysa İslamiyet bütün dinlerden sonra gelen en son dindir ve bu İslamiyet’in artık bozulmayacak bir din olduğunu gösterir. İslamiyet son dindir ve O geldiği için öbürleri battal yani geçersiz olmuştur. Bunu Atatürk de söylemiştir ve ılımlı İslamcıların beğenmedikleri Atatürk, İslamiyet’i tam kavrayan bir lider olarak millete yol göstermiştir.

***

Gösteri, yaygınlaşarak devam ediyor. Geçen yıl Başbakan bir bayram sabahı dışarıda toplanan halka hitap ederek seçim konuşması yapmıştı. Bu yıl yeni yapılan bir camiye bir de VIP salonu koydular. “Hünkar Mahalli” gibi bir şey. Saltanat özlemleri ne kadar derin! Dolmabahçe’deki çalışma ofisi bu özlemin başka bir göstergesiydi, devam ediyor. Yalnız unutmamak lazım ki hayırla anılan, saltanatlar olmayacak.

***

Bunlar aslında dini değil siyasi projelerdir. Dünyayı emperyalizmin hizmetine sokmak için tek dinli, tek paralı, sınırları kalkmış, yönetimleri küresel çetenin emrine verilmiş bir dünya hazırlamaya çalışıyorlar. Bir yandan ilahiler, konserler; konserler arasında okunan ezanlar, bir yandan da orta doğuda milli devletleri devirerek, büyük İsrail Krallığına giden yolu açmak halinde süren bu faaliyetlerde ne yazık ki Türkiye baş rol oynuyor.
Konserde okunan ezan ne kadar güzel olursa olsun, bu projenin bir parçası olmaktan öte geçemez. Ayrıca Allah bilir, ezanımıza hayran olup Müslümanlığı kabul eden kimse de olmayacaktır o salonda.