Allah biz yazarlarına uluslar arası bir cinayeti çözmeyi de nasip etti, şükrolsun.

Önce Mahir Kaynak’ın meşhur sorusuyla başlayalım: Peki kime yaradı? Rusya’ya yaradı. O halde katil: Rusya.

Peki iç politikada kime yaradı? Devlet Bahçeli’ye yaradı, o halde katil Devlet Bahçeli.    

Ve cemaatin bu eylemiyle Türkiye Rusya’nın kucağına itildi, sanki ABD, sen gitmiyorsun, biz postalıyoruz, der gibi.

Bu eylemle cemaat tam anlamıyla ‘batı topraklarına sığınmış’ oldu tam anlamıyla ‘Batı’nın askeri’.

Sonuç, artık kimse Avrupa ve ABD’den cemaati çıkartıp bu taraflara postalayamaz, eylem yeşil kartın süresini epeyce uzattı.

 

KİME NİYET KİME KISMET    

Büyük sonuç, Osmanlı’dan boşalan topraklara BOP sulandı, eline yüzüne bulaştırdı, tıpkı Afganistan’da olduğu gibi Amerika yine kaybetti.

Osmanlı’dan kalan topraklara, yüzyıl sonra Rusya oturdu. Irak ve Suriye’de onlarca üssü ve silahıyla Rusya orta-doğu’nun tek hakimi.

Hayat böyle bir şey işte, kime niyet kime kısmet?

BOP artık Putin’in projesi, Tayyip Erdoğan’ın da onayını alarak Tayyip Erdoğan’dan boşalan BOP başkanlığına Esat’ı atadı.   

Eylemin olduğu gün.. Yüzyıl önce Ruslar’ın işgal ettiği Trabzon yaylaları, yüzyıl sonra, Trabzonspor’u kurtarmak için Katar şeyhine ikram ediliyor.

Yani Mahir Kaynak ruhun şad olsun, eylem Katar’a da yaradı.

Sanki Batı, Tayyip Erdoğan’ı önce Saddam sonra ambargolar ve başımıza bomba atacak kıvama getirmek için uğraşıyor ama nafile, artık biz gönüllü festival şenliği içinde ‘başkanlığa’ gidiyoruz. Bu denli kuşatma ve tehdit altında kamuoyu gözünde, bu eylemler, ‘başkanlık’a da yaradı, Mahir Kaynak.

KUR’AN’DAN BİR SAYFA AÇANLAR...   

Sayın merhum Mahir Kaynak, Beşiktaş ve Kayseri’deki olayların üstünü örterek, bu eylem PKK’ya da yaradı..

Bir yüzyıldır İslam alimleri yeni dünya karşısında çuvallayınca İslam’ın itici motor gücü İŞİD gibi örgütlere kaldı.

İslam alimleri çuvallayınca Fetö ve cemaatlere gün doğdu.

Bu cemaatlerin din ve dünya görüşleri şöyle: anlamadıkları şeylerin hepsine birkaç kelimeyle anlama sanatına din dediler.

Mesela anlamadığın çok şey karşısında sadece tekbir getir, herşeyi anlamış olursun, kısaca ‘slogan’ dini haline geldiler.

Bu örgütler dünyamız hakkında açıklanamaz her şey için birkaç sloganın altına ‘sığındılar’.

Ve on-onbeş yıl gibi kısa sürede ‘tekbir’ gibi birkaç slogan milyarlarca müslümanın altına sığındığı ‘din’in kendisi oluverdi.

Eski günlerde içki içenler ona buna sataşır kabadayılık yapardı. İçki içenlerin Anadolu’da hep onu buna nara atarak ahaliyi döven bir namları olmuştur.

Eski camlar bardak oldu, artık içki içenler, sessizleşti.

Artık bir ayet okuyan Kur’an’dan bir sayfa açanlar nara atmaya onu bunu patlatmaya başladı.

Müslümanlık değişti içkiler değişti kabadayılar değişti!

Ve uygarlığın gecesi başladı.

ZEVK SAHİBİ MODADAN HABERDAR   

Bu kadar felsefe yeter, şimdi, olay yeri inceleme ekibine dahil olalım.

Hedef Tayyip Erdoğan'dı: "Seni en yakın koruma polisinle öldürürüz" mesajı gönderdiler.  

Bir olay olduğunda suçlanan taraf sert bir şekilde inkar ederdi, hem beyaz saraydan hem cemaat kaynaklarından güçlü bir inkar gelmedi.

Başlayalım.

İlk soru, özel hareket demek, elli metreden iğne ucunu vurabilen demektir, kamuoyu soruyor, neden gaz bombası atılmadı neden canlı yakalanmadı?

24 yaşında bir çevik kuvvet polisi bu denli fit bir takım elbise bulup giyemez.

Üstelik bu ülkede bu kadar ince kravat takabilen tek bir polis gösteremezsiniz.

Elbiseler ‘koruma polislerine’ benzetebilmek için özenle alınmış. Suikast gizli ve büyük bir örgütün işi.

Bu kadar ‘ince’ kravat takmayı akıl edebilen zevk sahibi modadan haberdar ve genel olarak korumalar böyle giyinir diye akıl edenler, cemaat aklı değil, başka bir akıl’dır.

DONALD TRUMP’A SESLENİYORUM    

Bir İŞİDçi eylem anında uzun cümle kurmaz, slogan atar. Ve bir işidçi eylem ortasında ‘mola’ verip nutuk’a geçmez.

İşidçi işini yaparken türkü söyleyen sıva ustası gibidir.

Mesela slogan içinde ‘zalim’ kelimesi kullanır ama uzun cümleye yakışan ‘zulüm’ kelimesi kullanmaz, şahit olduk ki söyleyecekleri önceden ezberlenmiş.

Bir İŞİDci burnundan solur, soğuk kanlılığını bu denli koruyamaz.

Ve bir İŞİDçi eylem içinde öleceğini bilir, ‘buradan benim ölüm çıkar’ gibi tehdit atmaz, kalan mermileri hırsla sağa sola kalabalığa boşaltır.

Ancak..

Gizli örgütler künyesi-kimliği bir dakika ortaya çıkacak bir adamı kullanmaz. Katil yakalanır yakalanmaz Fetöcü geçmişi ortaya çıktı. Bir gizli örgüt bu denli cahilce ve amatörce davranmaz.

Bunun iki sebebi olabilir. Bir, Fetö artık intihar eylemlerine başladı, topluca intihar eden ‘halkın tapınağı’nın kendilerini öldürmeleri gibi, benzeri eylemlere hazır olmalıyız, yani herşeyi artık gözden çıkarttı, ancak bu gözü karalığı becerecek içlerinde tek adam bulamazlar.

İkincisi, ‘bu kadar açık kimliğe kimse inanmaz’ diye de düşünüp işi karıştırmayı denemiş olabilirler.

CIA’nın Fetö’yle birlikte eylem yaptıkları ilk günden beri şaşırdığımız bir şey vardı, CIA bu kadar cahil insanlara nasıl güveniyor diye?

Ergenekon-Balyoz kumpaslarında binlerce amatörlük görüp, şöyle dedik, CIA, Fetöcü savcı ve hakimleri görünce, bunları en azından üniversite okumuş kadar bilgili sanıyor, hayır, bunlar düz cahil, okuma-yazması olmayan anayasa mahkemesi katipleri gördük.

CIA operasyonlarının iki de bir ‘açığa’ çıkıp dünyaya rezil olmalarının sebebi bu, CIA’yı geçtim NATO bunları aklı başında hesap yapabilen adamlar sanıyor.

Bir milyon sayfa iddianame yazdılar tek bir doğru cümle yok, bu dangalak sürüsü Fetöcüler acemilikleriyle CIA’nın NATO’nun daha çok başını yakacak.

Donald Trump’a sesleniyorum, bu ekibi tasfiye et, eğitilmiş hayvanlarla daha başarılı işler çıkartırsın.

Rus elçiliğinin dört yıl kadar kapı komşusuydum, bilirim, soğuk savaş yıllarında dahi halkın arasında korumasız gezen ve hep bizden biri görüntüsüyle sevilirlerdi ve kendilerine güvenleri tamdı.

Yüksek ihtimal elçiye yapılacak suikast için bir ‘zaman’ kollanıyordu, Moskova toplantısı öncesi Çağdaş Sanatlar’da sergi, suikasti öne çekti. Ya da katilin bulunduğu caddeden her gün bakanlar vekiller vızır vızır geçiyor.

Yine bir erkene alma yine ‘panik’ yine ‘acele’.

Kırk yıl sabırla iktidarın altını oya oya ilerleyen örgütün şimdi birden bu denli ‘panik’ halleri de, asıl konu.

Bu eylemden anladığım şu, Fetö bize şu mesajı mı veriyor: ‘ben dağıldım’ ve ‘kontrol artık bende değil..’

CIA PANİKLEMEKTE HAKLI  

Büyük sonuç: Türkiye’nin Rusya’ya yakınlaşması Batı’ya bir meydan okuma bir ‘taktik’ gereği ve zaman kazanma, yani bir ‘yoklamaydı’, şimdi, Türkiye’nin Rusya’ya yanaşması, çok ciddi acil bir stratejik zorunluluğunu besledi.

Şüpheniz olmasın Türkiye’nin Rusya’yla belli konularda ittifak içinde olması başka şey kalıcı siyasi ‘müttefik’ haline gelmesi başka şeydir, işte burada, fay hatlarında bu büyük kırılmayı dünya kaldıramaz. Gözünüzün önüne Rusya’nın yeni coğrafyasını getirin, Hazar’dan aşağı İran, Irak, Suriye, Türkiye..

Böyle bir coğrafyayı batının hazmetmesi düşünülemez ancak batının da yorulduğunu ve seri yanlışlar yaptığını ve NATO’nun da fetöcülere sahip çıkarak aklını kaybetmekte olduğunu kabul edelim.

Dünya dengelerinde yedi üzeri bir deprem, ki, zaten siyasi coğrafyada kırık faylar da artık sizi buna zorluyor, Erzincan’dan Marmara’ya uzanan fay hatlarının sebebi de zaten güneyden gelen basınçla Türkiye her depremle birkaç santim kuzeye itiliyor.

Ergenekon-Balyoz vb. ve 15 Temmuz’da da gördük ki CIA hem silahlarına hem Fetö gibi ajanlarına ‘çok fazla güveniyor’.

CIA paniklemekte haklı, medyadaki ayakları liberalleri Fetöcüleri hepsi birkaç günde elinden çıktı.

NEGATİF TERÖRİSTLER  

Ancak CIA Fetö içinden çok sayıda intihar eylemcisi bulabileceğini sanıyorsa, burası tartışmalı, CIA İŞİD’in adanmış eylemcisiyle Fetöcüyü karıştırmasın.

Fetöcülük yüzde doksandokuzu iş garantisi ve himmetle bir araya gelmiş bir ‘yapı’.

Fetöcülük kendi ellerini soğuk suya sokmadan hep başkalarını kullanarak önlerini açmış bir yapı.

İŞİDçiler gibi öbür dünyadaki harbiden bir cennete değil, bu dünyadaki cennete inanmış bir yapı, ağbilerin hepsi istisnasız himmet paralarıyla ilk işleri kendilerine villa yaptırmak oldu.

Fetöcülerin hiç birinde teröristlerin büyük devrimci cesaretleri yoktur.

Fetöcüler ‘savaşçı’ değildir.

Fetöcülerin hepsi gizliliğin güveninde ve korumasında yaşadı, kendilerini açık edemezler, artık yarattıkları kaosu kullanabilecek siyasi yerde hiç değiller.

Zizek tabiriyle bunlara ancak ateist bir tanrıları olan negatif teröristler diyebiliriz.

Yani CIA’nın işi çok zor, açık kimlikli bir Fetöcü kullanılmasının sebebi de, bu zorluğu gösteriyor, örgütsel imkanları yok, adam bulamıyorlar.

PKK’dan eylemci bulamazlardı çünkü PKK Rusya’yla karşı karşıya haşa gelemez. İŞİDçi koyamazlardı çünkü eylemden sonra Rusya CIA’nın özene bezene beslediği İŞİDçilerin Suriye haritasındaki son günleri olurdu.

Bence en hakiki made ın Usa kendi malları Fetö’yle iş yapıp Fetöcüler’i tek tek İŞİDçi gibi kullanabileceklerinin tehdidinde bulundular, neyse fazla sallamayalım, sağlığa zararlıdır.

BÖLMEYİ BAŞARDI

Bu yapı içinde saklanmış profesyonel bir cinayet ekibi olduğu muhakkak, ancak bu ekibi saklayan-koruyan hukuki ve siyasi ortam artık yok.

CIA, 15 Temmuz’da kırkbine yakın casusunu kaybetti, paniklemelerine sebep budur, Fetö’nün artıklarını toplayıp kaosla yepyeni bir ‘siyasi ortam’ yaratmaya çalışıyorlar.

CIA Fetöyle, milliyetçi hareketi bölmeyi başardı, sol ve sosyal demokrat partileri bölmeyi başardı, sağcı muhafazakar yapıları bölmeyi başardı, emniyeti, orduyu işgal ve ele geçirmeyi başardı, medyayı aydınları bölmeyi başardı.

Ancak bu başarılarını Fetö ‘sinsilik’ ve ‘gizlilik’teki maharetine ve kırk yıl süren ‘temkinliliğine’ borçlu.

Savaşçılığına adanmışlığına gözü kararlığına, değil.