Yukarıdan aşağıya siyaset tam gaz ısındı, zira üç aktif partide de durum farklı değil.
Belediye Meclis üyesi aday adayları, İl Genel Meclisi üyesi aday adayları ve Belediye Başkan aday adayları da dahil tamamı için her türlü Bizans oyununun döndüğü bir arenadan söz ediyorum. Kendisine engel teşkil edeceğine inanılan her insana akıl almaz bir tezgah kuruluyor ve acıdır ki adına da siyaset deniliyor.
Adı geçen tüm birimlerde esas olan halka hizmet etme ülküsü olması gerek iken, hangi saikle böyle bir düşünce içine girer insanlar o’nu da siz okurların takdirine bırakıyorum.
İktidarda olması sebebiyle Ak Partiden başlarsak eğer, durum ortada. İl teşkilatı komple istifaya zorlandı, istifa ettirildi ve toplantı esnasında istifaya zorlanan bir yönetim kurulu üyesinden gelen mesaj çok dikkat çekici idi… ’Baronlar yine kazandı’…
Baron kim, Maraba kim!, Ben bilmiyorum. Sizce?...
‘Niğde’nin En Önemli Meselesi Barajdır, gereğini yapacağız ve bundan böyle bizzat ben takip edeceğim ve kirletenlerin cezasını keserim’ dediği Akaya Barajı ihale edildikten sonra uzun bir çalışma süresi sonunda temizlendiği iddia edildi.
Su toplanmaya başlanıldığını, artık barajda her canlı yaşayacak diyen İl Çevre Müdürü’nün demecinden öğreniyoruz.
Platform olarak bakmaya gittiğimizde ise büyük bir şok yaşıyoruz. Baraj eskisi kadar rezil ve bir o kadar da koku veriyor. Açıkçası B..k götürüyor. Durumu yetkililere, ilgili milletvekillerine ulaştırıyoruz. Aradan geçen kısa bir süre sonra Sayın Veysel Eroğlu’nun Niğde’ye geleceğini öğreniyoruz. Problemi yerinde inceleyeceğini düşünüyoruz ancak o da ne. Valiliğin hazırladığı Bakan programında Akkaya Barajı yok. Sebebi mi? Artık siz takdir edersiniz…
Böyle bir siyaset yok, olmaz, olmamalı…
Peki tüm Niğde halkının sağlık bakımında en önemli konusu olduğunu düşündüğüm Akkaya Barajıyla ilgili böyle bir meselede siyasi partilerimiz ne yapıyorlar?
Onlarda yakın gelecekte yapılacak seçimde oturacakları koltukların pembe rüyalarıyla meşguller…
Daha renkli rüyalar beyler…
Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi olarak atanan ve geçtiğimiz hafta görevine başlayan Vali Necmeddin Kılıç'a hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Niğde'mize gerekli ivmeyi kazandıracağını umuyor, saygı ve muhabbetlerimi arz ediyorum.
Saygılarımla