Hür ve bağımsız yaşamayı var olmanın amacı haline getirmiş Büyük Türk Milleti;
tarihten silmek ve vatanından mahrum bırakmak üzere hareket eden düşmanlarına ve onların işbirlikçilerine karşı verdiğin bağımsızlık mücadelesinin sonucunda kurduğun cumhuriyetin 94. Yıldönümünde; zaferin ve çağdaş aydınlık devlet yapısının simgesel adı olan cumhuriyetin kutlu olsun..

...

Büyük Türk Milleti; yüzyıllar boyunca kul olarak biat kültürüyle yaşarken, bu çarpık düşünceyi tersyüz eden Cumhuriyet devrimleriyle modern çağdaş bir yönetim şekline kavuşmuştur. Eşit yurttaşlar olarak özgür iradesiyle yönetimi seçme ve yönetime seçilme hakkına sahip olmuştur..

Kişiliksiz çarpık ilkel Arapçı karanlık düşünce sahiplerince; bu büyük bayramın heyecanını, coşkusunu anlamsız kılmak için kirli çabalar sürdürülse de, tarihin her devrinde varolan, varlığının ve bekanın tehlikeye düşmesi halinde harekata hazır evlatların var olduğunu unutma..

En olumsuz şartlara ve hallere hazırlıklı, dünyanın hiç bir gücünün hayalinde bile yer alamayacak şekilde donanımlı birikimli evlatlarının, bugünün ve yarının teminatı olduğunu bil..

Bütün bu olumsuzlukların ve karamsarlıkların dağıtılacağı günlerin geleceğine ve öfkenin, kızgınlığının giderileceğine inan. Moralinin yeniden düzeleceğine inancın sarsılmasın..

Vatan sathında Ayyıldızlı al bayrağın dalgalanırken, gök kubbe Türk Milleti’nin gür sesi ile yeniden yankılanacaktır..

Büyük Türk Milleti; huzur, güven, barış, adalet, özgürlük ortamında bölgende ve dünyada yeniden saygın yerini alacağına inancım tamdır..

Büyük Türk Milleti; Türk tarihinden, Türk kahramanlarından, Türk medeniyetinden aldığı ilhamla, demokrasinin kurum ve kurallarının işlediği, akıl bilim ve sanat ışığında evrensel değerleri benimsemiş kadrolarla, dosta güven düşmanlarına korku veren yönetim yapılanmasını daha büyük coşkularla, sevinçlerle kutlayacaktır..

Bu vesile ile Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi minnetle anarken, gazilerimizin ve sizlerin Cumhuriyet bayramınızı kutlar, başarılar dilerim..