Niğde’nin Çiftlik İlçesi’nde ‘Yeni eğitim sistemi ve Gençlerimiz’ konulu konferans düzenlendi. 

 

Çiftlik İlçesinde İlçe Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısında bir araya gelen öğretmenler, zümre toplantısında 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının etkili bir biçimde geçirilmesi için gerekli görüşmeler ve bir yıllık planlamalar yaptılar.

 

Mustafa Kemal Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda İlçede Fen Lisesi kazanan öğrencilere başarılarından dolayı İlçe Kaymakamı Mustafa Dinç tarafından hediyeler verildi.

 

Programın devamında Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz’ın ‘Yeni Eğitim Sistemi ve Gençlerimiz’ konulu konferansı ilgiyle dinlendi. Prof. Dr. Süleyman Yılmaz konuşmasında yeni eğitim sistemi, sistemin içerisinde öğretmenlerin karşılaştığı güçlükler ve çözüm yolları konusunda çeşitli önerilerde bulundu. İlçe öğretmeleri ile karşılıklı diyalog içerisinde eğitim ve öğretimde kalitenin nasıl artırılabileceği görüşüldü. Gerçekleşen konferansla Çiftlik’te görev yapan öğretmenlerin Eğitim’de karşılaşılan güçlükler ile ilgili sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz daha sonra bu problemlerin yeni Eğitim-Öğretim sistemi içinde değerlendirilmesi konusunda nasıl yöntemler izlenmesi gerektiği ile ilgili de bilgiler verdi.
















Editör: TE Bilişim