CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, 2012 yılı Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği sözlü soru önergeye cevap gelmeyince, CHP’li Şafak, bu kez soru önergesini yazılıya çevirerek, bir türlü bitirilmeyen Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nu tekrar parlamento gündemine taşıdı.


Şafak soru önergesinde, “
18.02.2011 tarihinde başlayan ve yaklaşık 2 yıldır bitirilmeyen “Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu Projesinin ne zaman tamamlanacağını ve Yol projesinin geçiş güzergâhı olarak hangi noktaların belirlendiğini” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Mevcut yolun, projeye göre genişletilip, genişletilmeyeceğini ve genişletilecekse, ne kadar genişletileceğini Binali Yıldırım’a sorarken, “projeye göre söz konusu yolun kaç kilometre olarak planlandığını da” sorularına ekledi.

NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?

2 yıldır bitirilmeyen yolun peşini bırakmayan Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nun yeni güzergâhında, eskisine göre ne gibi değişiklikler olacağını ve Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nun ne zaman hizmete açılacağını” da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.

Şafak, “ 2 yıldır bir yolu bitiremediler. Herhangi bir açıklama da yapılmıyor. Ulaştırma Bakanı, 1,5 yıl önce sorduğum sözlü soru önergesine cevap bile veremedi. Bu yüzden Tepeköy-Çiftlik yolu ile ilgili sözlü soru önergemi yazılıya çevirdim. Eğer buna da cevap gelmez ve bu yolun bitirilmesi için bir şeyler yapılmazsa, tekrar meclis kürsüsünden konuyu gündeme taşıyacağım” dedi.

Şafak, Tepeköy yolunun peşini bırakmıyor... Önceki Haberimiz için TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim