Niğde Merkeze bağlı Ovacık Şehit Bayram Aksoy Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni ve öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar Kültür Merkezinde sergilendi.

Niğde Kültür Merkezinde açılışı gerçekleşen Ovacık Şehit Bayram Aksoy Resim Sergisine Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Yakup Yılmaz ve Fatih Altan, Ovacık Belediye Başkanı Osman Kendirli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile halk katıldı.

Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaların paylaşıldığı sergide vitray, ebru, alüminyum kabartma, tual üzerine yağlı boya, kara kalem, guaj boya ve birçok teknikte yapılmış eserler yer aldı.

Amaçlarının bir kasaba okulundan güzel eserlerin çıkabileceğini göstermek olduğunu söyleyen Ovacık Şehit Bayram Aksoy Ortaokulu müdürü Ali Arif Koç, bu amaçla sergiyi Niğde’de açtıklarını ve sanata duyarlı herkesin sergilerini gezip görmesini beklediklerini  söyledi. 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Yeşim Karakuş, “Bir kasaba okulu olarak böyle bir sergi açtığımız için mutluyuz. Öğrencilerimizin kendilerine olan özgüvenlerini kazandırmanın yanında var olan kabiliyetlerini de ortaya çıkartmış oluyoruz. Bu serginin yapılmasında ve açılmasında emeği geçen herkese ve sergimize katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” diyerek konuştu.

Sergide yakın zamanda hayatını kaybeden Hacı Yılmaz Kendirli anısına Görsel sanatlar öğretmeni Yeşim Karakuş tarafından yapılan yağlı boya portre çalışması Kendirli Ailesine hediye edilirken, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Öğrencilerin el emeği, göz nuru eserlerinin sergilendiği Görsel Sanatlar sergisi 24 Mayıs cuma gününe kadar İl Kültür Merkezi sergi salonunda açık kalacağı bildirildi.











 

Editör: TE Bilişim