CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2013 yılından bu yana tamamlanamayan Niğde-Tepeköy-Çiftlik arasındaki 35 kilometrelik yolu, TBMM gündemine taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, yolun sathi kaplamalı olarak 2018’de ulaşıma açılmasını hedeflediklerini bildirdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde, “Niğde Tepeköy Çiftlik 35 km'lik yol 2013 yılından beri neden tamamlanmamıştır? Gölcük kasabası Kitreli köyü arasında yolun çift yol olarak yapılması için bir proje var mıdır?”şeklinde sorular yöneltti.

Bakan Ahmet Arslan, “Niğde-Tepeköy-Çiftlik il yolu 35 km uzunluğunda olup 2017 Yılı Yatırım Programında "İl Yolları Yapımı" projesi kapsamında yer almaktadır. Yolun tamamının 2018 yılında sathi kaplamalı olarak trafiğe açılması hedeflenmektedir. Söz konusu yoldaki yapım çalışmaları, çalışma programına uygun olarak devam ettirilmektedir” dedi.

Gölcük-Çiftlik il yolunun ise sathi kaplamalı standartları düşük tek yol olduğunu belirten Bakan Arslan, yolun fiziki ve geometrik özelliklerinin artırılması için projesi yapılacağını bildirdi.

Bakan Ahmet Arslan, Çiftlik-Kitreli arasında kalan köy yolunun ise, Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağında yer aldığını ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’deki yatırımların çoğunlunun yarım kaldığını, pek çoğunun da zamanında tamamlanamadığını söyledi. Niğde’yi Çiftlik ilçesine bağlayacak yolun yaklaşık 5 yıldır bitirilemediğini ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Umarız ki Sayın Bakanının vaat ettiği gibi bu yol, 2018 yılında tamamlansın” dedi.
 

Editör: TE Bilişim