Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Altındağ ve yönetim kurulu üyeleri Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.




Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a dernek çalışmalarını anlatan Sebahattin Altındağ; “Bu yılın başlangıcı itibari ile derneğimizin tekrar yönetimini oluşturduk. Bu yıl faaliyetimize başladık. İlk iş olarak ta bölgemizde bazı sorunların tespiti ile ilgili 1. Melendiz çalıştayını yaptık ve bu çalıştay oldukça verimli oldu. Bölgemizin sorunlarını tespit ettik ve sorunların çözümü ile ilgili tüm arkadaşlarımızla birlikte bir yol haritası çizdik. Sorunların giderilmesi noktasında bir kısmının halledildiğini görüyoruz bir kısmının da halledileceğine inanıyoruz. Burada yapılanmamızı tamamlamaya çalışıyoruz, yer sorunumuzu çözmeye başladık şu anda dernek merkezimizi oluşturuyoruz. Derneğimiz faaliyetlerine hızla devam ediyor sonuçta burada yaklaşık şehrin üçte bir nüfusunu temsil eden bir derneğin yönetiminden bahsediyoruz. Bizim de bazı sorumluluklarımız var buradaki kurumlarla derneğimiz adına karşılaşılan sorunları paylaşabileceğimiz, zaman zaman bir araya gelerek bu sorunların çözümü ile ilgili projeler ortaya koyabileceğimiz bir yönetim oluşturmaya çalıştık. Arkadaşlarımız da derneğimiz için gayret göstererek çalışıyor” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Bir birliktelik yapmışsınız. Gördüğümüz kadarı ile her kesimden insanlar bu dernek yönetimine dâhil edilmiş, ben başta dernek Başkanı Sebahattin Bey olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum. Çevre kasaba ve ilçelerimizi Niğde merkezdeki belediye hizmetleriyle ilgili düşünürsek çevre kasaba ve ilçelerimiz kısmeti kadar hizmeti alıyor. Dernekler sadece sözde kalmamalı içi boş bir dernek olmasından yana değilim ya da seçim zamanı birkaç kez toplanıp dağılan, seçim öncesi aktif hale gelen ve seçimden sonra doğaçlama açılıp kapanan bir dernek olacaksa zaten olmasın. Böyle bir dernekten fayda bulunmaz. İnsanların bazıları kendi egosunu tatmin etmek için dernek hareketlendirmesin diye düşünüyorum. Buradaki amaç siyaset olmamalı, derneklerde ve belediyecilikte insana insan olduğu için çıkar gözetilmeden beklentisiz yaklaşılmalıdır, yaşadığımız bölgeye hizmet olmalıdır. Eğer bu düşünceler esas alınarak işlem yapılıyorsa o zaman yapılan işin bir anlamı olur. Hem bir gayemiz olmuş olur hem de doğru bir iş yapmış oluruz. Olayları kişiselleştirmemek lazım diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile Melendiz bölgemiz olsun Çamardı bölgemiz olsun, merkeze bağlı tüm ilçelerimiz, köy ve kasabalarımız hepsi bizim ilçelerimiz hepsine aynı mesafedeyiz. Ben bu şehri 340 bin nüfusu ile birlikte düşünüyorum Belediye Başkanı olarak. 340 bin nüfusun sorununu bizim sorunumuz gibi düşünüyor ve bu düşüncede hareket ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum güzel bir yönetiminiz var. Dernek adına göstermiş olduğunuz bu fedakârlık sevindirici bir durum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim