Niğde’nin Çiftlik ilçesinde düzenlenen İlköğretim Okulları arası şiir yarışmasında duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler hazırladıkları şiirleri, slayt gösterileri ve müzikler eşliğinde okudular ve şiirlerle yarıştı.
 
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Şiirler okunurken zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Kimi zaman duygu yükü, kimi zaman sevinç duygusu kapladı salondakileri.
 
Öğrencilerin şiirleri Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda Sultanpınarı İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Yaşar’ın okuduğu Sezai Karakoç’a ait olan “Mona Roza” adlı şiir birinci oldu. Asmasız İlköğretim Okulu öğrencisi Seval Işıldar’ın okuduğu Bedirhan Gökçe’ye ait “Sokak Çocuğu” adlı şiiri ikinci ve Mahmutlu İlköğretim Okulu öğrencisi Çiğdem Ceylan’ın okuduğu Necip Fazıl Kısakürek’e ait olan “Zindandan Mehmed’e” adlı şiir ise üçüncü oldu.
 
Şiir okuma yarışmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi.







Editör: TE Bilişim