Cumhuriyet Halk Partisi 12 Haziran’da yapılacak olan seçimler için 23 Nisan’da Çiftlik’e adeta çıkarma yaparak vatandaşlardan partileri için oy istedi.

50’yi aşkın partilinin katıldığı Çiftlik gezisinde “Herkes İçin CHP” sloganıyla vatandaşla buluşan partililere Çiftliklilerin ilgisi yoğun oldu. 

Çiftlik köy ve kasabalarından oluşan ziyaret programına, İl Başkanı Mehmet Özkan, 1.sıra Milletvekili Adayı Doğan Şafak, 3. Sıra Adayı Ömer Fethi Gürer, İl ve ilçe yöneticileri, kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ve çalışanları ile birlikte çok sayıda partili eşlik etti.

Saat 10:00’da başlayan ziyaretlere Çiftlik Belediye Başkanı Yusuf Öcal, Çiftlik İlçe Örgütü Başkanı Suat Tosun ile Çiftlik İl Genel Meclis Üyesi Eşref Tekin’de eşlik etti.

Ziyaretler, Çiftlik İlçesi, Bozköy Beldesi, Divarlı Beldesi, Ovalıbağ Köyü, Kitreli Beldesi, Kula Köyü ve Azatlı Beldesine gerçekleştirildi.

Ziyaretler esnasında vatandaşla sıcak temas kuran CHP kurmayları, adaylarını halka tanıtarak CHP Seçim Programını seçmene aktardılar.

Gerçekleştirilen köy ve kasaba ziyaretlerinde 1. Sıra Milletvekili Adayı Doğan Şafak hükümeti eleştirerek CHP İktidarlığı döneminde yapılacak olan sosyal ve ekonomik değişimden bahsetti. Şafak; “Halkı yoksullaştıran, halkı kömüre ve makarnaya muhtaç eden anlayışa karşı CHP Aile Sigortası ile toplumumuzun en kutsal saydığı aile kurumunu ekonomik özgürlüğe kavuşturacak. Kadınlarımız ekonomik zorluğu en çok çeken, evin bütün maddi sorumluluğunu üstlenen kadınlarımız, CHP iktidarlığı döneminde rahat bir nefes alarak sosyal devletin sorumlulukları içerisinde gereken maddi imkanlara kavuşacaktır. Çocuklarımız için hazırladığımız programla fırsat eşitsizliğini tamamen ortadan kaldıracağız. Artık okulunu terk etmek zorunda kalan, okuyamayan çocuğumuz kalmayacak” dedi.

 Aynı gün içerisinde 7 farklı yerleşim biriminde 10 kez topluluğa konuşan Şafak, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Şafak özellikle yaşlılara yönelik partisinin sosyal projelerini aktardığında yoğun tebrik aldı.

Çiftlik köy ve kasaba gezilerinde partinin en dikkat çeken özelliği ise Kadın Kolları oldu. Yaklaşık 20 kişilik kadın kolları, gençlik kolları eşliğinde ikişerli ekipler oluşturarak köylerde ev ev gezerek CHP’nin seçim beyannamesini halka aktardılar. Köylünün ve çiftçinin sorununu çözecek tek partinin Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP olduğunu dikkat çeken kadınlar, bu seçimin Anadolu kadınının var olma seçimi olduğunu ifade ettiler.

23 Nisan dolaysıyla Çiftlik İlçe Merkezi’nde kutlamalara da katılan CHP’liler vatandaşın taktirini toplarken Doğan Şafak burada vatandaşla sohbet ederek “yoksulluğa ve yoksulluğa tek çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bugün GSMH’dan hakkını alamayan köylümüz için, devletin teşviklerinden yararlanamayan çiftçimiz için CHP bir alternatif olmaktan öte Türkiye için zorunluluk haline gelmiştir. Çünkü bu ülkeyi kuran parti, bugün yeniden vatandaşımıza hak ettiği değeri vererek vatandaşımızı her türlü sosyal ve ekonomik sıkıntıdan kurtaracaktır. CHP varsa herkes için vardır. Bu seçimde bütün seçmenlerin oyuna talibiz. Bizler sadece CHP’nin milletvekili adayı değil, Niğde’nin, Türkiye’nin Milletvekili adayıyız.” dedi.

Köy ziyaretlerinde çocuklarla da ilgilenen Doğan Şafak, onların daha mutlu, refah ve sağlıklı koşullarda yetişme hakkına sahip olduğunu vurgulayarak “CHP İktidarlığı döneminde geleceğimiz olan çocukların yüzleri gülecektir” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 10 saat süren ziyaretlerde 5000 aşkın insana birebir ulaşan CHP’liler Çiftlik’in Niğde’nin kalkınan ve parlayan yıldızı olacağını vurguladılar. Doğan Şafak 28 Nisan’dan itibaren Niğde’ye özgü hazırladıkları projeleri vatandaşlara açıklayacağını müjdeledi.

“Niğde’nin sorununu Niğde’yi Bilen Çözer, Türkiye’nin Sorununu Ülkeyi Kuran Parti Çözer” sloganıyla gençlerle yoğun iletişime geçen Doğan Şafak “Niğde sürekli göç veren bir il haline gelmeye başlamıştır. Niğde’nin kaderine terk edilmişliğine son vermek, gençlerimizi işsizlik batağından çekmek için elimizden geleni yapacağız ve Niğde’yi sosyal kalkınmanın ve ekonomik büyümenin merkezi yapacağız” dedi.

Seçim çalışmaları hakkında vatandaşa bilgi veren partililer CHP’nin Niğde’de 1. parti olduğunu ifade ederek bu seçimde en az iki milletvekili çıkaracaklarını vatandaşa aktardılar.

Editör: TE Bilişim