Çiftlik İlçesinde Grundtvıg Yetişkin Eğitimi Projesi
 
2013 Şubat döneminde Çiftlik Kaymakamlığı adına yapılan ILWA (Integrating Language with Art) isimli yetişkin eğitimi proje başvurusu Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Proje ortakları ise Çiftlik Kaymakamlığı ile birlikte, Almanya, İspanya ve İsveç’den oluşmaktadır.
 
 
Proje kapsamında açılacak İngilizce kursları ile yetişkinlere dil becerisi kazandırılması planlanmaktadır. Bu amaçla kursa katılan kişilerden 6 kişi yurtdışında ki ortakları ziyaret etme ve dil becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır.
 
 
Proje irtibat kişisi, AB İlçe Temsilcisi A.Anıl TOROS, proje sayesinde Çiftlik’te yaşayan, dil öğrenimine meraklı kişilerin, dil becerilerinin artırılmasının planlandığını belirtti.
 
 
Projenin 2 yıl süreceğini ve proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Türkiye Ulusal Ajansı’ndan yaklaşık 45.000 TL hibe alındığını belirtti. 2 yıl sürecek faaliyetlerin planlanması amacı yapılacak toplantı için, İspanya’nın Malaga kentine gideceğini ifade eden A.Anıl TOROS, bu toplantıda hangi tarihlerde hangi ortakların ziyaret edileceği ve görev dağılımının yapılacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim