Halkla Buluşmalar Projesinin ikinci basamağı Bozköy Kasabasında gerçekleştirildi, İlçe Kaymakamı Hüseyin BAŞ, Bozköy Belediye Başkanı Hüseyin ASLAN’ın ve Kurum Amirlerinin katılımlarıyla, sohbet ortamında halka çeşitli bilgilendirmeler yapıldı ve sorunları dinlendi.

 

İlçe Kaymakamı Sayın Hüseyin BAŞ, her ay düzenli olarak yapılacak olan bu toplantıların asıl amacının Halkımızla, Kurum Amirlerimizi bir araya getirmek ve farklı konularda bilgilendirmeler yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Bu amaçla Erken yaşta evlilik, Aile içi şiddetin olumsuz etkileri, Çocuklara yönelik istismarlar gibi konularda bilgilendirmeler yapıldığını belirtti. Bu buluşmalar sayesinde İlçe Halkı ile sorunlara karşı ortak hareket etme imkanı bulunduğunu ifade etti.



ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

 

İlçe Kaymakamı Hüseyin BAŞ’ın proje hakkında bilgilendirmelerinden sonra, İlçe Müftüsü Fethi Harun YETER söz alarak herkesin İslam Dininin üzerine yüklediği misyonları en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiği konusunda fikirlerini belirtti. Çocuk yaşta evliliklerin dinimizce de doğru olmadığını ve aile yapısının önemini Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek anlattı. Dinimizde en önemli unsurun ahlaklı bir aile çekirdek yapısının olduğunu belirtti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi DOĞAN, konuşmasında özellikle Okul-Öğrenci-Aile uyumunun eğitim üzerindeki etkilerinden, okullaşma oranının artırılmasından, aile içi şiddetin eğitim üzerindeki olumsuz etkilerinden ve ailelerin çocukların eğitim öğretim hayatları üzerindeki hayati önemlerinden bahsetti.

 

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Sonay UYSAL, mutlu aile olmanın önemi, erken yaşta evliliğin sakıncaları, aile içi şiddetin nedenleri, çeşitleri ve bunların sağlıklı yaşam üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti.

 ASAYİŞ KONULARINDA EN ÖNEMLİ GÖREV AİLELERE DÜŞÜYOR

İlçe Jandarma Komutanı  İbrahim KESER, ilçeyi asayiş yönünden değerlendirdi. Aile içi şiddet ve kız kaçırma olaylarının önüne geçilmesinde en önemli görevin ailelere düştüğünü ortaya koydu. Bilinçli aileler sayesinde aile içi şiddet, kız kaçırma, cinsel taciz ve cinsel istismar gibi olayların yaşanmadan engellenebileceğini belirtti.

 

İlçe Emniyet Amiri Hacı ŞAHGÜL ise olayların Emniyet ve Jandarma’ya intikal etmeden ve suç teşkil eden olaylar yaşanmadan engellenmesi gerektiğini belirtti. Suç oranlarının azaltılması yönünde en önemli yolunda eğitim olduğunu belirtti. Ayrıca araç kullanırken özellikle emniyet kemerlerinin, motorsiklet sürücülerinin de kask takmalarının hayati önem taşıdığını ve asla alkollü araç kullanılmaması gerektiğini belirten uyarılarda bulundu.

 

Bozköy Belediye Başkanı Hüseyin ASLAN, İlçe Kaymakamı Hüseyin Baş ve Kurum Amirlerine, kasabalarına gelmelerinden ve böyle güzel bir projeyi hayata geçirmelerinden dolayı teşekkür etti. Bu buluşmanın Bozköy Kasabası yaşayanları açısından çok verimli olduğu kanaatinde olduğunu belirtti ve tüm katılımcılara teşekkür etti.












Editör: TE Bilişim