İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonluğunda yürütülen proje her ay farklı bir kasaba veya köyde gerçekleştiriliyor. Koordinasyonluk görevini yürüten  İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi DOĞAN, projenin ilk basamağını Divarlı Kasabasında gerçekleştirdiklerini, Kurum Amirlerinin ve Divarlı Belediye Başkanı Rüstem CULLAZ’ın katılımlarıyla, sohbet ortamında halka çeşitli bilgiler verdiğini ve onların dileklerini dinlediklerini belirtti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfi DOĞAN, konuşmasında özellikle Okul-Öğrenci-Aile uyumunun eğitim üzerindeki etkilerinden, okullaşma oranının artırılmasından, aile içi şiddetin eğitim üzerindeki olumsuz etkilerinden ve ailelerin çocukların eğitim öğretim hayatları üzerindeki hayati önemlerinden bahsetti.

 

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Sonay UYSAL, mutlu aile olmanın önemi, erken yaşta evliliğin sakıncaları, aile içi şiddetin nedenleri, çeşitleri ve bunların sağlıklı yaşam üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden Sosyal Hizmetler Uzmanı Cemil ÖZTÜRK, erken yaşta evlilik ve bunların toplum üzerindeki olumsuz etkilerine çeşitli yaşanmış örnekler verdi ve özellikle çocukların aile içinde sevgiye en çok ihtiyacı olan bireyler olduğunu belirtti. Ayrıca İl Müdürlüğü olarak verdikleri hizmetler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

 

Bozköy Kasabası Merkez Cami İmamı, Dinimizde ailenin kurumunun önemi, toplumda ailenin ne kadar önemli olduğu ve milli manevi değerlerin aile içinde aşılanması gerektiği konularına değindi. Çocuk yaşta evliliklerin dinimizce de doğru olmadığını ve aile yapısının önemini çeşitli hadislerle örneklendirerek anlattı.

 

İlçe Jandarma Komutanı  İbrahim KESER, ilçeyi asayiş yönünden değerlendirdi. Aile içi şiddet ve kız kaçırma olaylarının önüne geçilmesinde en önemli görevin ailelere düştüğünü ortaya koydu. Bilinçli aileler sayesinde aile içi şiddet, kız kaçırma, cinsel taciz ve cinsel istismar gibi olayların yaşanmadan engellenebileceğini belirtti.

 

İlçe Emniyet Amiri Hacı ŞAHGÜL ise olayların Emniyet ve Jandarma’ya intikal etmeden ve suç teşkil eden olaylar yaşanmadan engellenmesi gerektiğini belirtti. Suç oranlarının azaltılması yönünde en önemli yolunda eğitim olduğunu belirtti.



Editör: TE Bilişim