Niğde'nin Çiftlik İlçesi Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama da Çiftlik ilçesi'nde yapılan projelere yer verildi. 




Çiftlik Kaymakamı Hüseyin Baş ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

 Çiftlik Kaymakamlığında, Kaymakamlığın girişimleriyle kurulan SYDV ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden oluşturulan proje ekibi Çiftlik İlçesinin çehresini değiştirip, dinamiklerini harekete geçiriyor.


Toplamda 5.089.000 TL’ lik projelerle Çiftlik İlçesinin hızlı bir gelişim ve dönüşüm göstermesi beklenmektedir.



 Bunları kısaca Özetlersek


1-YURT PROJESİ: 180 kız, 180 erkek olmak üzere 360 yataklı yurt projemiz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne 03.01.2013 tarihinde başvurulmuş olup, 06.07.2013 tarihinde kabul edilmiştir.  4.4 Milyon bütçeye sahip olan bu proje ile, bölgemizde özellikle kız çocuklarımız olmak üzere eğitim seviyesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretleriyle kabul edilen proje ile bölgemizin eğitim, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlaması planlanmaktadır.







2-HALK BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI
: Kaymakamlığımız bünyesinde ilçemizin önde gelen idari amirler, müdürlerimiz ve adliye personelinin katılımıyla ilki  24.06.2013 tarihin de Divarlı beldesinde olmak üzere belde ve köylerimizde kahvehanelere gidilerek, vatandaşlarımızla sohbet edilip, özellikle küçük kız çocuklarının evlendirilmesi, evden kaçmaları, aile içi şiddettin önlenmesi, aile huzuru ve çocukların eğitimi gibi önemli konularda vatandaşlarımız bilgilendirilmektedir. Toplantı sonunda ise bu konular ile ilgili Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtılmaktadır.

 



3-SODES OKUMA SALONU:
Yine ilçemizin geri kalmışlığının altında yatan en büyük nedenlerden biride eğitim seviyesinin düşük olmasıdır. Eğitim seviyesinin yükseltilmesine yönelik olarak Sodes’e 14.05.2013 tarihinde sunulan projemiz 01.07.2013 tarihide kabul edilmiştir. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim, Çiftlik Belediyesi ve İlçe Halk Eğitimin Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleştirilecek olan proje 90.000 TL bütçeye sahiptir. SBS, YGS ve LYS ye yönelik çalışmalarla birlikte, spor aktiviteleri ve kütüphanesiyle bölgemize hizmet verecektir.

  




4-AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI:
 Kaymakamlığımızın girişimleriyle ilçemizde 07.06.2013 tarihinde 2000 adet karaçam, ladin dikimi yapılmıştır. Bu çalışmayla birlikte 08.06.2013 tarinde hazineye ait 48000 metre kare çorak alan orman vasfına dönüştürülmesi konusunda çalışmalar başlatılmakta olup, 15.000 adet orman ağacı dikiminin güz döneminde yapılması planlanmaktadır. Projemiz 65.000 TL bütçeye sahiptir.


5-SOSYAL MARKET: Çiftlik İlçemizde birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi ve yardımlaşmanın bu market aracılığıyla düzenli bir şekilde tesis edilmesi için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne projemiz 13.06.2013 tarihinde teslim edilmiştir. 75.000 TL bütçeye sahip olan Sosyal Market projemizin Eylül ayı içerisinde Hizmete geçmesi planlanmaktadır.

 

Bu proje kapsamında

 

  Fakir aileler giyinebilecek

  Çocuklar kitap, kırtasiye ve ayakkabı bulabilecek

  Evlenen çiftler ihtiyaçlarını temin edebilecek

  Evsizler inşaat malzemesi ihtiyacını giderebilecek.

  Özürlüler protez ihtiyacı giderebilecek.

 

6-OKUMAK VE BAŞARMAK İSTİYORUM: Bu proje kapsamında eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ilçemizdeki okur yazar oranını yükseltmek amacıyla 400 çocuğumuza SBS, YGS ve LYS’ye yönelik kaynak kitap dağıtımı ve okullarda etüt sınıflarının kurulması planlanmıştır. Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projemiz 13.06.2013 tarihinde Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne Teslim Edilmiş olup gerekli ön çalışmalara başlanmıştır. Eylül-Ekim döneminde faaliyete geçmesi planlanan projemiz 87.000 TL bütçeye sahiptir.

 

7-SÜNNET ŞÖLENİ: Bölgemizde yaşı gelmesine rağmen sünnet olmamış Çiftlik merkez, belde ve köylerimizde 50 çocuğumuz tespit edilerek, Ramazan bayramından sonra sünnet şöleni yapılması planlanmaktadır. Bu bağlamda Ramazan ayı içerisinde çocuklarımızın tespit işlemleri yapılmaya başlanılmıştır. Projemiz 12.000 TL bütçeye sahiptir.

 

8-AZATLI GÖLÜ MESİRE ALANI PROJESİ: Bölgemizde olmayan ve büyük eksikliği hissedilen mesire alan fizibilite çalışmalarına Azatlı Belediyesi ile birlikte 05.07.2013 tarihinde başlanılmış olup, hafta sonları halkımızın nefes alacağı bir park ve piknik alanı oluşturulma çalışmaları başlamıştır. 100.000 TL bütçeye sahip projemizle Azatlı Gölü kenarı Halkımızın kullanımına açılacaktır.




9-MİNİK DÜŞLER SICAK DOKUNUŞLAR: Bu proje kapsamın da kışa yetiştirilmek üzere kışlık mont ve bot temin edilecektir.

Kış mevsiminin sert geçtiği ilçemizde maddi durumu yetersiz ve yoksul ailelerimizin çocuklarını minicik ellerinin ve yüreklerinin bir nebze de olsa soğuktan korumak amacıyla Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 08.07.2013 tarihinde hazırlanmaya başlanmıştır ve kış gelmeden dağıtımların yapılması planlanmaktadır. Projemizin bütçesi 75.000 TL’ dir.

10- GRUNTVIG PROJESİ: Kaymakamlık personeline AB birliği projeleri kapsamında dil eğitim faaliyetlerini artırmak ve  AB Ülkelerinde deneyim kazanmak amacıyla hazırlanmış projemiz Ulusal Ajansa 23.02.2013 tarihinde teslim edilmiş olup, 10.07.2013 tarihinde kabul edildiği bildirilmiştir. Almanya, İsveç, İspanya Ülkelerini kapsayan projemizin bütçesi yaklaşık 50.000 TL dir.


Yurtdışı’ndan ortaklarımızın kurum ziyareti.

11-EV YAPIM VE ONARIM PROJESİ: İlçemizde evi olmayan yoksul ve bakıma muhtaç 5 ailenin evinin yapılması ve 5 ailenin de evlerinin onarım ve bakımı için gerekli çalışmalar başlatılmış olup projemiz 13.06.2013 tarihinde Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Eylül ayı içerisinde evlerin yapım ve onarım işlerinin yapılması planlanmaktadır. Projemiz 135.000 TL bütçeye sahiptir.

12-MELENDİZ PATATES ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ KURULMASI: İlçemiz için tarımda en önemli geçim kaynağı olarak bilinen patatesin ve patates üreticilerinin bir çatı altında toplanması yönünde çalışmalar 25.06.2013 tarihinde başlatılmış ve bu şekilde patates üreticilerinin sorunlarının


çözülmesi planlanmıştır.


Bu kapsamda patates üretimini talebe göre planlamak, ürün kalitesini iyileştirmek, pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslar arası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı tedbirler almak bu çalışma kapsamında yapılması planlanan çalışmalardır. Birlik Faaliyete geçtikten sonra bu sorunlar üzerine projeler hazırlayacaktır.

 


Editör: TE Bilişim