Çiftlik Kaymakamlığı AB Projeleri Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen, Türk Ulusal Ajansı destekli, 2 yıldır devam etmekte olan Grundtvig Yetişkin Eğitimi Projesi (ILWA-Integrating Language with Art) kapsamında son toplantı Almanya’nın Bonn kentinde, Çiftlik İlçesinden 4 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar Bonn’daki toplantı esnasında, Alman ortağın Yetişkin Eğitimi alanında ki yapmış oldukları çalışmaları yakından gözlemleme imkanı buldular. Örnek derse katılma imkanı bulan Türk ekibi aynı zamanda Kapadokya Bölgesi ve Çömlekçilik sanatı ile ilgili birde sunum yaptılar.

İlçe AB Koordinasyon Merkezi Temsilcisi Anıl TOROS, proje ile ilgili açılmış olan dil kursunun halen ilçede devam etmekte olduğunu belirtti. Geçen 2 seneyi değerlendiren temsilci, Çiftlik Kaymakamlığı Personeli ve diğer katılımcılar için oldukça faydalı bir proje döneminin sonuna geldiklerini belirtti. Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansından alınan hibenin amaç ve hedefler doğrultusunda verimli bir şekilde kullanıldığını belirten Temsilci, 2 yıllık süreçte Ebru Sanatı, Türk Çinicilik Sanatı, Hat Sanatı ve Kapadokya Bölgesi  ile Çömlekçilik Sanatının hazırlanan posterler, sunumlar ve videolarla katılımcılar tarafından yurtdışında tanıtıldığını belirtti.

Proje Yasal Temsilcisi Çiftlik Kaymakamı Mustafa DİNÇ, AB destekli projelerin İlçe için çok faydalı olduğunu, katılımcıların ufkunu açtığını ve sosyalleşme yönünde faydalı olduğunu belirtmiştir. Bu tür projeleri Çiftlik Kaymakamlığı olarak her zaman desteklediklerini sözlerine eklemiştir. 

Editör: TE Bilişim