CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, partisinin Çiftlik ilçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin şiddetle CHP iktidarına ihtiyacının olduğunu söyledi. AKP’nin 15 yıldır toplumu kendi içinde ayrıştırdığını vurgulayan Gürer, Ülkenin kurucu partisi CHP’nin "Önce insan’ diyen bir siyasi parti olduğunu belirtti. 

TÜRKİYE 15 YILDIR ACI ÇEKİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Turgay Yıldız’ın yeniden CHP İlçe Başkanlığına seçildiği Çiftlik İlçe Kongresinde partililere hitap etti. Türkiye’nin 15 yıllık AKP iktidarında sorunların katlanarak arttığını belirten Gürer, 2019 yılında yapılacak seçimlerin önemine değindi. Seçimler öncesinde herkese düşen sorumlulukların olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bugün, çiftçi, işçi, emekli, öğrenci, genç, yaşlı, kadın, erkek, işsiz, memur toplumun her kesimi sorunlar yaşıyor. AKP hükümetleri ile bu sorunların çözülemeyeceği görüldü. Ülkenin şiddetle CHP iktidarına ihtiyacı var. Herkesin işi aşı olacağı hakça insanca bir yaşam CHP ile gelecek "dedi. 

GÜRER’DEN AKP’YE: “HANİ VERDİĞİN SÖZLER”

AKP iktidarının 15 yılda Niğde’ye ciddi bir yatırım yapmadığını, bırakın 1000 kişinin çalışabileceği, 500 kişinin çalıştığı bir farikanın bile açılmadığı gibi var olanların da bir bir kapandığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Aksaray, Nevşehir ve Konya gibi iller hibe alırken Niğde maalesef bu kapsama alınmadı. Lisanlı Depoculuk adı altında ürünlerini depolamak için çiftçiler destek alıyor, Niğde bu illerin arasında yok. Havaalanı sözü verdiler yaptılar mı? Her seçim öncesinde ‘Ecemiş suyunu getireceğiz’ diyorlar getirebildiler mi? Tıp Fakültesi açılacak dediler, tabelasından başka bir şey var mı?” diye sordu. 

CHP VE CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILANLAR

CHP döneminde ve Niğde’ye kazandırılan yatırımlardan da bahseden Ömer Fethi Gürer, 1932 yılında Kayseri-Ulukışla tren hattının açıldığını, daha sonraki dönemlerde Gebere Barajının yapıldığını, 1960’dan önce iplik fabrikası  1980 öncesi Çimento Fabrikası, Elsan Birko ve askeri fabrikanın açıldığını anımsattı. DİTAŞ başta olmak üzere çoğu fabrika Niğde de AKP önce vardı. AKP ile Niğde'nin lokomotif BİRKO kapandı." Dedi. .Gürer"1992 yılında Organize Sanayi Bölgesi ve Niğde Üniversitesinin açıldığını hatırlatarak, “Şu anda Niğde’de gördüğünüz eserlerde, AKP dönemi öncesinin imzası vardır. Bunlar 15 yılda Niğde’ye ciddi bir yatırım yapmadıkları gibi, bu değerlere sahiplenme yerine sadece laf ürettiler. Toplumu kendi içinde ayrıştırdılar. bu coğrafyanın İslamlaşması cumhuriyetten sonra olmuştur, köylerde cami yoktu, Atatürk’ten sonra yapıldı. Bunlar bizden daha fazla milliyetçi ve bizden daha fazla Müslüman olamaz. Bizden daha demokrat olma şansları yok. Tarihleri yetmez" dedi.

CHP HERKES İÇİN VAR

Önümüzdeki sıkıntılı bir süreç yaşanacağına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, “Elbirliğiyle partimizi iktidara taşıyacağız. Hangi partiden olursa olsun, hangi düşünceye sahip olursa olsun her yurttaşımızın sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Biz ‘Önce İnsan’ diyen bir partiyiz. Biz herkesin işinin aşının olmasını, sorunlarından arındırılmasını, bu ülkenin insanlarının mutlu yaşamasını isteyen bir partiyiz. Çünkü CHP herkes için var” diye konuştu. 

CHP ÇİFTLİK İLÇE YÖNETİM KURULU

Bu arada Turgay Yıldız başkanlığındaki CHP Çiftlik İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu: “Muammer Yıldız, Aydın Demir, Levent Öcal, Ahmet Yıldız, İsa Tekin, Ali Kuş, Bayram Yıldız, Doğan Yıldırım, Arif Çakıl, Ufuk Gündoğdu, Bekir Şahin, Selami Tekin.”

Editör: TE Bilişim