Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu Azatlı Kasabasını oy birliği ile Tarihi Kentler Birliğine üyelik başvurusunu onayladı.


Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu Azatlı Kasabasını oy birliği ile Tarihi Kentler Birliğine üyelik başvurusunu onayladı.

 

17 ayrı yerleşim yeri ile birlikte Niğde ilinden Tarihi Kentler Birliğine başvuran Azatlı Kasabası belediye Başkanı Durmuş Songur çabaları ile kasaba tarihi dokusunun tanınması adına önemli bir adım atmış oldu. Kapadokya Kurultaylarına katılan Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur kasabasının tarihi yerlerinin resimlerini ve bilgileri ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Baş Danışmanı Prof. Dr Metin Sözen’e sunmuştu. Yapılan inceleme ve değerlendirme sonunda kasabanın Tarihi Kentler Birliğine üye olması Genel kurula sunuldu ve genel kurul oy birliği ile Azatlı Kasabasını birliğe alınmasına karar verdi.

 Azatlı Kasabası Belediye Başkanı Durmuş Songur kasabası için bu sürecin önemli bir başlangıç olduğunu belirtti. Teşekkür amacı ile İstanbul’da Prof. Dr Metin Sözen’i ziyaret eden Başkan Durmuş Songur şöyle dedi.Azatlı Kasabamızın önemli bir tarihi geçmişi var. Bölgede çok sayıda kalıntı bulunuyor. Kasabamızın tanınması ve bilimsel çalışmaların yapılması için çabamız vardı. Şimdi doğru bir rehber bulduk ve gelecek adına umutlarımız artı. Bizleri bu konuda destekleyen yol gösteren Prof. Dr Metin Sözen Hocam başta olmak üzere ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği yöneticilerine, Hurşit Arslan  Beye  ve sürecin başından sonuna bizlerin yanında olan,öncülük eden  gazeteci yazar  hemşerimiz Ömer Fethi Gürer’e teşekkür ederiz. Bölgemizde inanıyoruz ki yeni bir süreç başlayıp Azatlı kasabamız tarihi dokusu ile gereken ilgiye erecektir. Belediyemiz Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak bilgisini birikimini artırarak Azatlı için daha çok faydalı çalışmayı gerçekleştirmiş olacağız”dedi.

 

Editör: TE Bilişim