Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul bir günde iki harika konferans ile gönülleri fethetti.

 

 

Çamardı Öğrencilere Yardım Derneği (ÇÖYAD) ve Burç İlköğretim Okul Aile Birliği tarafından organize edilen iki konferans verildi.

 

         İlk konferansını 06/12/2012 Perşembe günü Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO konferans salonunda Lise öğrencilerine verdi. “Başarıda Moral ve Motivasyon” konulu konferansında bir eğitimci ve Akademisyen olarak derin tecrübîlerini aktarırken duygulu anlar yaşandı.

 

         Elliden fazla kitabı yayınlanan Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet, Ateşte Yeşerdim adlı rekorlar kıran kitaplarıyla tanınan, birçok dile de çevrilen ve  iki ay sonra Profesör unvanına kavuşacak gönül adamı Doç Dr. Halit ERTUĞRUL, ikinci konferansı ise 06/12/2012 saat 18:30 da Burç Belediye Tesislerinde verdi. “Aile ve Gençlik Eğitimi”  konulu konferansında kitaplarına da birçok kez konu olan hayat tecrübelerini ve akademik bilgilerini iki saat boyunca ailelere aktaran yazarımız konferans sonrası ise kitap imzalamayı ihmal etmedi. Konferansa Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Çamardı Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Burç Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN, okul müdürleri, öğretmenler  ÇÖYAD Başkanı Ali İhsan YILDIZELİ, Eyüp AKTAŞ ve veliler katıldı.

 

         Konferans öncesinde Burç İO Yayın İletişim Kulübü Öğrencileri  Dondurma Tadında adlı Okul  dergisi için yapılan röportaj samimi ortamda gerçekleşti.

 

Doç Dr Halit Ertuğrul Çamardı’nda kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı son derece memnun olduğunu ifade ederek en kısa zamanda tekrar gelme temennisiyle tüm halk ile vedalaştı.

 

Öğrencilere:  “Başarıda Moral ve Motivasyon” konferansından bazı notlar:

1.Kendinizle yarışın. Başkasını geçen birinci, kendisini geçen şampiyon olur.

2.Derse girerken kendinize şöyle bir söz verin:´Derste öğretmenimden başka kimseyi dinlemeyeceğim.´Dikkatinizi öğretmene odaklayın.

3.Çözümlü örnekleri iyi anlayın. Önemli yerleri not edin.

4.Mazeret bulmada usta olanlar, başarıyı bulamazlar. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz.

5.Eve gittiğinizde o günkü dersi tekrar edin; konu eksiğinizi giderin.

6.Arkadaşlarınızı iyi seçin. Arkadaş kurbanı olmayın. Sıkıntıya düştüğünüzde hiçbir arkadaşınız sizi kurtaramaz. Arkadaşınız sizi başarıya mı başarısızlığa mı götürüyor kontrol edin.


Velilere:            "Aile ve Gençlik Eğitimi” konferansından bazı notlar:

1.Çocuklarınıza örnek olun. Çocuklar anne-babanın söylediklerinden çok, onlardan gördüklerini alır.

2.Çocuklarınıza değer verin. Onları önemseyin.

3.Çocuklarınızın yanında tartışmayın.

4.Çocuklarınızın yanında birbirinizi yüceltin. Nezaketli olun.

5.Muhtaçlara yardım edin. Çocuklarınıza yardımlaşmayı öğretin.

6.Çocuklarınızın her isteğini yerine getirmeyin. Her isteği yerine gelen öğrenci niye çalışsın?

Aile Birliğimizin katkılarıyla düzenlenen konferanslara ilgi büyüktü. Gündüz okulumuzun konferans salonunda öğrencilere üç seans konferans verildi. Akşam da Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda velilere konferans verildi. Salon hınca hınç dolu olduğundan bazı veliler ayakta kaldı. İki saat süren konferansta çok önemli mesajlar verildi. Okulumuz ilahi korosu geceye renk kattı.

 

 

Editör: TE Bilişim