TBMM’nin tatilde olduğu dönemi Niğde’de il merkezi ve ilçelerle köy ve kasabalarda halk buluşmaları ve ziyaretlerle geçirmeye devam eden AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün de Çamardı ilçesi ve Çarıklı köyündeydi.
Öğlen Çamardı ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri, İlçe kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, İlçe müftüsü Hayri Erenay, İlçe belediye başkanlığı, İlçe jandarma komutanlığına ziyaretler gerçekleştirdiler. Ziyaretlerde vekillere Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, AK Parti ilçe başkanı Gafur Karaca ile İl Genel Meclis Üyeleri Ünal Pınar ve Sami Altınkaya da eşlik etti.
Çarıklı Doğal Patates Ambarı
Çamardı’da belediye ve resmi kurumlar ziyaretlerinde kendilerine iletilen sorunlar ve projeler konusunda mini toplantılar gerçekleştiren vekiller, Çamardı’nın gelişmesi için yolların tamamlanması ve köylerin bazı sorunlarının aşılmasının önemli bir katkısı olacağını kaydettiler. Ayrıca Çamardı’nın doğal güzelliklerinin potansiyelinin de harekete geçirilmesi ve dağcılığın daha çok kazanç getirmesi için çalışmaları olacağını ifade eden Vekiller, ilçeye dağcılıkla ilgili bölümleriyle öne çıkan bir üniversite yüksekokulu açılmasını konusunu da ilçe yöneticileriyle görüşerek fikir alış verişinde bulundular.
Vekiller daha sonra ise Çarıklı Köyündeydi. Köy sakinleriyle kahvede biraraya gelerek bir süre sohbet eden ve sorunlarını, taleplerini dinleyen Kavaklıoğlu ve Selvi, Çarıklı köyünde oluşturma çalışmaları süren Doğal Yer altı Patates Ambarını da gezdiler. Yazları limon, kışları ise patates için doğal bir soğuk hava deposu işlevi görecek olan ambarın tamamlanmasına destek vereceklerini ifade eden vekiller, köylünün ürettiği ile ayakta duracak olması için yoğun bir çaba sarf edeceklerini söylediler.
 
Editör: TE Bilişim