CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, çiftçi ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Celaller köyü, Eynelli köyü, Orhaniye ve Kocapınar köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Ömer Fethi Gürer ülke sorunlarına değindi. Referandum ile değişen Anayasa ile ilk seçimler 2019 olacak ama kısmı uygulamalar başladı. Namusu ve şerefi üzerine tarafsız olacağına yenin eden Cumhurbaşkanı artık AKP genel başkanı, Başbakan var ama konuşmadan gayri yetkisi yok, Cumhurbaşkanı eğitim sistemine, motorlu taşıtlar vergisine, Araç cam filmine, dış ilişkilerden ülkede her konuya doğrudan müdahil, alınan karaları kaldırıyor, Aklına geleni söyleyip uygulamaya koyuyor, OHAL ile ülkeyi yönettiği yetmiyor gibi birde hükümetin başı olarak toplantılara katılıp sonra vatandaştan  tepki gelen konularda  yeni bir yön çiziyor. Belediye Başkanı hatta Başbakanı görevden alıveriyor, yerine istediğini koyuyor, Suçlu ise yargıya ver ama oda yok metal yorgunluğu diye bir ifade ile il başkanlarını, belediye başkanlarını alıyor atıyor adı biz farklıyız denen ama tek adam modeline adım adım giden süreç işliyor, huzursuzluk üreten, sorun yaratan uygulamalar ile ne yazık ki ülkemizde sıkıntılar artıyor. Çözümün anahtarı sizsiniz, oylarınız ile yeniden parlamenter sistemin yolunu açın, Bu yaşananlar yerine hakça adil sorunları aşan Türkiye'yi birlikte yeniden oluşturalım" dedi.

HER ŞEY İTHAL

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köy ziyaretlerinde yaptığı açıklamada, tarım ve besiciliğin sahiplenilip desteklenmediği için, Türkiye’de tarım ve hayvancılık sektörünün iyiye gitmediğini belirtti. Tohum, ilaç, gübre, gıda dâhil hemen yer şeyi artık ithal eden bir ülke haline gelen Türkiye’de bu sorunun çözümü için tarım ve besiciliğin sahiplenilmesi gerektiğine işaret etti. Ömer Fethi Gürer, “Hayvan ithalatından sonra lop et ithalatına da başladık. Bir zamanlar ‘selam bile vermem’ dedikleri  Sırbistan’dan et ithal ediyoruz. Bulgaristan’dan saman ithal ediyoruz, ayıptır, yazıktır. Nüfus ve yüzölçümü olarak Konya kadar olmayan ülkelere tarım ve hayvancılık ürünlerinde mecbur kaldık ya ona yanıyorum. Yıllarca İsrail’in domatesine, hıyarına tohumuna muhtaç kılınan ülkemizde bu da yetmedi, müslümanların kasabı Sırbistan’dan et ithal ediliyor, Bulgaristan'dan saman ithal edip utanmadan tarım ve hayvancılık iyi yolda diyebiliyorlar. Bir zamanlar tarımda kendi kendine yeten  ülkeler arasında yer alan Türkiye için acı verici bir durumdur. Bu durum, ülkemizde tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunların hangi boyutlara ulaştığının bir göstergesidir” dedi. 

PLANSIZ TARIM UYGULAMALARI

Tarım ve hayvancılıktaki kötü gidişin bu seyirle devam etmesi halinde Türkiye’yi zor günlerin beklediğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Mevsimsel şartlara göre, ürünlerin fiyatları ya yükseliyor ya da düşüyor. Bu durumda üretici, yarın başına ne gelebileceğini bilmiyor. Hükümet işin kolayını ithalde bulmuş, girdi fiyatları artıyor, Türkiye’de plansız yürütülen tarım uygulamaları çiftçiler üzerindeki en önemli sorunlarından biridir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim