Niğde'deki Demirkazık Dağı'na tırmanan 3 kişiden biri kayboldu. Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda Kaybolan Dağcının Bulunması İçin Jandarma ve Akut ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Arama Çalışmalarının Sürdürüldüğü Bildirildi.

Haber : Yusuf GÖKDEMİR -Borhaber.net/Niğde

Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcının bulunması için jandarma ve AKUT ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Niğde Vali Vekili Polat Kara, yaptığı açıklamada, 3 kişilik dağcı ekibinin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na zirve tırmanışı yaptığını, dönüş yolunda bir dağcının kaybolduğunu belirtti.

Kayıp dağcının gayrimenkul eksperliği yapan Serkan Kaya (33) olduğunu ifade eden Kara, şu bilgileri verdi:

"İstanbul'dan gelen 3 kişilik ekip, Kanlıtepe bölgesinden zirve tırmanışı yaptıktan sonra dönüşe geçmişler. Dönüş yolunda Serkan Kaya, diğer iki arkadaşı ile kamp yerinde buluşmak için önceden hareket etmiş. Ancak, sabah saatlerinde diğer iki kişi, kamp yerinde Serkan Kaya'yı bulamayınca kayıp ihbarında bulunmuşlar. İhbar sonucu arama-kurtarma çalışmaları başlattık. Jandarma ve AKUT ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede arama çalışmaları yapıyor. Dağcının kayıp olduğu bildirilen bölge Adana sınırına çok yakın olduğu için Adana'dan da yardım isteyeceğiz."

Niğde Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf Biltekin de, dağcı grubunun pazartesi günü Çukurbağ köyünden yola çıkarak Demirkazık Dağı'na hareket ettiklerini öğrendiklerini bildirdi.

Biltekin, "Köye cuma günü döneceklerini jandarmaya ve köydeki rehberlerine bildirmişler. Ancak, Serkan Kaya'nın sabaha karşı kaybolduğu bilgisi geldi. Niğdeli dağcılarla arama çalışmalarına katılmak için bölgeye hareket ettik" diye konuştu.


Niğde Vali Vekili Polat Kara

              NİĞDE JANDARMA KOMUTANLIĞI'NIN BİLGİ NOTU

Çamardı ilçesi Demirkazık köyü Emni mevkiinde; 09.Şubat 2011 günü saat 07.30 sıralarında Çamardı ilçe J.Komutanlığını arayan kılavuz Halil SERTBULUT Demirkazık dağı Emni vadisinden aradığını (84900-82100) gece 08.02.2011 günü saat 23.00 sıralarında Kaldı dağı bölgesinden kamp yerine doğru iniş yaparken, öncü olarak (200) m. önlerinde giden dağcı grubundan olan arkadaşları Serkan KAYA, (33 yaşında, gayrimenkul eksperi, yıllardan beri bölgeye gelir sağlık sorunu yok öncü rehber olarak görev yapar)' nın kaybolduğunu, gece aradıkların ancak bulamadıklarını beyan ederek yardım talebinde bulunmuştur. (Adı geçen grup 3 kişilik Dağcı Grubu ile birlikte 06 02.2011 gününden itibaren kamp ve tırmanış faaliyetinde bulunmak üzere Emni vadisine gelmişlerdir.)

 

Haberin alınmasına müteakip Çamardı ilçe J. K.lığınca; (1) JAK timi, (1 astsb. 3 Uzm.J.Çvş. 3 Er) bölgeye gönderilerek saat:08_15' de ihbarı Halil SERTBULUT isimli şahıs yapan şahıs ile emni vadisinde (84900 82100) bölgesinde buluşmuşlardır. (JAK Timi saat:08.30 dan itibaren arama faaliyetlerine başlamıştır.)

 

Yapılan ilk görüşmede kaybolan şahsın 89250 -77950 koordinatları bölgesindeki yoncalı taş mevkii/ avcıbeli tepe bölgesinde kaybolmuş olabileceği ifade edilmiştir.

Niğde İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğüne bilgi verilerek bölgeye ekip gönderilmesi

talep edilmiştir. (5 kişi bölgeye saat:10.00 sıralarında intikal etmiştir.)

 

Niğde Şehir Merkezinden 4 kişilik AKUT ekibinin çıkış yaptığı öğrenilmiştir. Ayrıca Çamardı İlçe merkezinden bölgeyi tanıyan 3 kişilik ekibin çıkış yaptığı öğrenilmiştir. (Bölgeye ulaşan ekipler saat:08.30 dan itibaren Arama faaliyetine başlamıştır.)

Ankara JÖAK (1) Helikopter ve (1) JÖAK Tim Talep edilmiştir.


Editör: TE Bilişim