Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, Çamardı ilçesinde eğitim-öğretim durum değerlendirmesi için toplantı yaptı.

İlçedeki okulların sorunlarının belirlenmesi, eğitim ve öğretimde ve sınavlarda başarıyı daha da artırmak için 05/04/2013 tarihinde Çamardı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Lise ve Ortaokul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve Ortaokulların bulunduğu köyler olan Yelatan, Yeniköy, Celaller, Çukurbağ ve Eynelli muhtarlarıyla bir toplantı yapıldı.

Yapılan toplantıda YGS’de Niğde’nin büyük bir başarı göstererek 24. Sıradan 12. Sıraya yükseldiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy, “SBS’de İlçemiz ilde birinci sırada yer almaktadır. Bu yıl da sınavlarda hem ilimizi hem de ilçemizi üst sıralarda görmek hedefimizdir. Bu amacımızı gerçekleştirmek için Okul Aile Birliği Başkanları ile Köy Muhtarlarına çok büyük iş düşmektedir. Özellikle okullarımızda eksik olan veli desteğinin artırılması gerekmektedir.” diyerek konunun önemini belirtti.

Ulusoy, yine Çamardı’nda görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri ile İlçedeki sportif faaliyetlerin artırılması için toplantı yapıldığını, buna bağlı olarak da çeşitli turnuvalar düzenlendiğini ve sonucunda da İlde yapılan özellikle badminton, masa tenisi, satranç gibi turnuvalarda ilde derece yapıldığını ve bölge turnuvalarına katılarak ilçenin adının sportif faaliyetlerde de duyurulduğunu söyledi.

Ayrıca İlçe’de biri İmam Hatip Ortaokulu, diğeri de Yatılı Bölge Ortaokulu ek dersliği olmak üzere 2 adet okul yapımına en kısa zamanda başlanacağını ve ilçedeki derslik sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Dündar, “SODES” Projesi ile ilgili bilgi vererek, “İlimizde ilk defa uygulamaya alınan Sodes projelerine okul müdürlükleri, okul aile birlikleri ve köy muhtarlıklarınca destek verilmesini istiyoruz. Bu projelerden ilimiz olarak en üst düzeyde faydalanmak ve proje üretmek bizlerin görevidir.” diyerek konuştu.  

Daha sonra Köy Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Müdürleri okulları ile ilgili sorunları İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yetkililerine ileterek sorunlarının çözümlenmesi istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ulusoy’da okulların tamirat ve tadilat işlerinin yaz döneminde yapılacağını belirtti. 


Editör: TE Bilişim