Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da; Çamardı Hükümet Konağı’nın yapımı için proje çalışmaları tamamlandı. Çamardı Hükümet Konağı ihale aşamasına geldi.

Yapılacak Hükümet Konağı ile ilçedeki kamu binalarının fiziki mekan sorunu ortadan kalkacak. Çamardı İlçesi’nde mevcut bulunan Kaymakamlık binasının fiziki yetersizliği nedeniyle hız verilen proje sayesinde Çamardı ilçe halkı ve köylerinde yaşayan vatandaşlar Devlet hizmetlerinden daha konforlu ortamda hizmet alacaklar.

İlimiz Çamardı İlçesi 15 ada 123 parselde hali hazırda faaliyette olan Hükümet Konağımızın yerine aynı ada aynı parselde şekildeki üzere günümüz standartlarına cevap verebilecek modernlikte yeni bir proje tasarlanmıştır.

7 Bin metrekare Kapalı Alan

Toplam 5 kat ve yaklaşık 7.000 m² kapalı alandan oluşan projemizde, bodrum katın yarısı kapalı otopark şeklinde tasarlanmış olup toplam 37 araçlık park alanı oluşturulmuştur.

Fiziki Mekan Sıkıntısı Ortadan Kalkıyor

Giriş katı adliyeye ayrılmış, ara katlar ise tapu, nüfus, gençlik spor, gıda tarım ve hayvancılık, sosyal yardımlaşma ve mal müdürlüğü şeklinde paylaştırılmıştır. Son katımız ise ilçe özel idare, göç idaresi, köylere hizmet götürme birliği ile beraber makam katı olarak dizayn edilmiştir.

Emniyet Binasına Tüp Geçit

Bununla beraber, konağın arka cephesinde kalacak olan Emniyet Müdürlüğü binasına tüp geçitle bağlantı verilmiştir.

Ayrıca alanımız daha ekonomik bir şekilde kullanılarak konağın önü ve çevre düzenlemesi çalışmaları ilçeye yeni bir hava katmış ve güzel bir meydan oluşturulmuştur.

Projeler Hazır

Tasarıma ait zemin etüdü çalışmaları ile statik, elektrik ve mekanik projeleri tamamlanmış olup yaklaşık maliyeti hesapları tamamlanmıştır.


Editör: TE Bilişim