Çamardı ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında deneme amaçlı 8 Bin adet Ekinezya bitkisi ücretsiz olarak dağıtıldı.

Çamardı İlçesinde Ekinezya yetiştiriciliğinin ilk defa yapılacağını aktaran Çamardı İlçe kaymakamı Muhammet Güzel , "Ekinezya, Orta ve Kuzey Amerika bitkisi olup, Amerika yerlileri tarafından uzun yıllar boyunca zehirli böcek ve yılan sokmaları, öksürük, soğuk algınlığı, diş ağrıları, kızamık, çiçek gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bölgemize en iyi adapte olan cinsi ise Mor Koni Çiçeği olarak adlandırılan türüdür. Uyguladığımız projelerin sonuçları ilçemiz açısından çok verimli olmuştur. Bitkinin çiçeklenme dönemi mayıstan ekim ayına kadar sürdüğü için yılda 2 veya 3 kez hasat yapılabilmektedir. Bu durum çiftçilerimizin bitkiye olan talebini artırmaktadır." dedi. 

Ekinezya yetiştiriciliğinin çiftçi ekonomisine olan katkılarından da bahseden Kaymakam Güzel, " Ekinezya bitkisinin ilçemiz koşullarının farklı rakımlarında rahatlıkla yetiştirilebileceğini başta Çamardı’lı  çiftçimize, çevre illerden gelecek çiftçilere ve konu uzmanlarına göstermiş olacağız." diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim