Belediye Çok Amaçlı Toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Kılıç'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Çamardı Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç,Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, kurum müdürleri, belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.


Vali Kılıç, Çamardı Kaymakamı Karaosmanoğlu'ndan ilçede yapılan proje ve çalışmalar hakkında brifing aldı, 2014 yılında yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kılıç, yatırımları yerinde koordine ederek hizmet ihtiyaçlarını tespit etmek üzere bir program çerçevesinde uygulamak için değerlendirme toplantısını düzenlediklerini söyledi.


Niğde'nin 30 yıllık planlaması için kolları sıvadıklarını ifade eden Vali Kılıç, il, ilçe yönetimi, genel meclisi ile dayanışma halinde, koordineli bir şekilde çalışıldığında çok güzel işlere imza atabileceklerini kaydetti.


Çok uzun olmayan bir zaman aralığında Niğde'yi ayağa kaldırmanın zor olmadığını kentin çok imkanlara sahip olduğunun anlatan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki 30 yılın planlamasını yapıyoruz, buna gelişme planı diyoruz, bir vizyon belirleyeceğiz. Üniversite, sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımızla ve genel meclisimizle birlikte Niğde'nin planını yapacağız. İlk olarak 5 yıllık strateji planı hazırlayarak başlayacağız. Strateji planında öncelikle Niğde'de ki su kaynaklarının tamamını tespit ederek nerede bir su kaynağı, dere, göze varsa projelendirilerek bir damla suyu dahi zayi etmeyeceğiz. Bölgenin tarım, turizm, iklim, yeryüzü şekillerine uygun yatırım yapacağız" diye konuştu."

Vali Kılıç, konuşmanın ardından ilçe muhtarlarının istek ve taleplerini dinledi.



Editör: TE Bilişim