Niğde’nin Çamardı ilçesindeki 25 okulun bütün sınıflarında kara tahta dönemi sona erdi. İlçede bulunan 23 ilköğretim Okulu ve 2 lisede bulunan 130 sınıf dünyada akıllı tahtanın mucidi olarak bilinen Smart’ın akıllı tahtalarıyla donatıldı.
 
Çamardı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda düzenlenen bir törenle protokol üyelerine akıllı tahtaların tanıtımı yapıldı. Akıllı tahtaların dağıtımı münasebetiyle düzenlenen törene; Niğde Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Aleattin Soylu, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Çamardı İlçe Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Genel Meclisi üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Başkanları, öğrenciler ve diğer konuklar katıldı.
 
Çamardı’nda bütün sınıfların akıllı tahta ile donatılmasını gerçekleştiren hayırseverlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, hükümetin bütçeden en büyük payı eğitime ayırdığını hatırlatarak, bu payın daha da artacağını söyledi.
 
İktidara geldiklerinde bütün okullara teknolojinin girmesini öncelikli konu olarak ele aldıklarını söyleyen Selamoğlu, şöyle dedi: "Şu anda ilimizde bilgisayarsız okulumuz kalmamıştır. Öğrencilerimiz okulların açıldığı ilk gün kitaplarını masalarında bulmuşlar ve bütün okullarımız teknoloji ile zenginleştirilmiştir. İki gün sonra da Bor ilçemizdeki Fen Lisesi’nin temelini atacağız”
 
Daha sonra kürsüye gelen Niğde Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, Ulukışla’dan sonra Çamardı ilçesinin de akıllı tahtalı sınıflara kavuştuğunu belirterek, Çamardı’nın yükselen eğitim çıtası ile çağ atladığını söyledi.
 
Millî Eğitim Bakanlığı’nın FATİH Projesi ile bütün sınıfları bilgisayarlı eğitime geçirmeyi hedeflediğini söyleyen Eser, “En önemli yatırım öğrencilerimize yapılan yatırımdır. Bu yatırımların meyvesini Çamardı ilçemizde almaya başladık. Katkıda bulunan bütün hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak da, ilçedeki 23 ilköğretim okulu ve 2 lisede bulunan 130 dersliği bilgisayar destekli akıllı tahta sistemi ile donattıklarını vurgulayarak; “Akıllı tahta sisteminde emeği geçen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin uygulanmasıyla ilçemiz teknolojik anlamda çağdaş eğitim seviyesine ulaşmada büyük bir adımı daha atmış olacak” dedi.
 
Projenin yürütülmesi hakkında bilgi veren Çamardı İlçe Millî Eğitim Müdürü Hacı Erdoğan, proje ekibi ile geceli-gündüzlü çalışmalarının sonucunda ilçedeki 1. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün okulların akıllı tahtayla donatılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Törenin son bölümünde halk oyunları gösterileri ile projeye destek veren 130 hayırsever vatandaşa ve proje ekibine teşekkür plaketi verildi.
 
Daha sonra Akıllı Tahtaların kurulduğu sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, Akıllı Tahta tanıtımı izledi.
 
Editör: TE Bilişim