Niğde’nin Çamardı İlçesinde İstanbul’un 562’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında “Sultan Fatih’in Torunları Gemileri Karadan Yürütüyor” adlı Fetih Programı düzenlendi.

Çamardı Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilere tarafından hazırlanan programda atın üzerinde   temsili Fatih Sultan Mehmet önde Gemiler karadan yürütüldü.

Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi Abdulgani Özkan yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Özellikle gençler öncelikle fetih ve fatih ruhunu anlamalıyız. Zira İstanbul önce dualarla kuşatılmıştır. Daha sonra Kainatın Efendisinin Müjdesinin temsili olan İstanbul'un kapıları tüm insanlığa açılmak üzere fethedilmiştir. "Ben gelmedim kavga için, Benim işim sevgi için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim”. Diyor ya Yunus, işte fetih sevgidir, fetih gönüllere girmektir, fetih gönülleri yapmaktır. Kardeşlerim ilim ve bilim toptan tüfekten kuvvetlidir. Fetih ilmin ve bilimin toptan tüfekten üstün olduğunu anlamaktır."Delikanlım işaret aldığın, tandan, Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan". İşte gençler, Fatih fethin işaretini daha 21 yaşında Efendimizden almıştı. Bizler de Kuran’dan aldığımız ışıkla. Efendimizden aldığımız işaretle Fatih'ten aldığımız düstur ile birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, iri bir şekilde, diri bir şekilde dünya kardeşliğini oluşturacağız. Bizim gençliğimiz Hz. Hamza gibi yürekli bir gençliktir, bizim gençliğimiz Hz. Ömer gibi adaletli bir gençliktir, bizim gençliğimiz Hz. Ali gibi ilim sevdalısı bir gençliktir ve bizim gençliğimiz elif gibi dimdik duran, hakkın aşığı bir gençliktir. Gençler Ecdadın bu toprakları, bu bayrağı, bu devleti bizlere hangi fedakarlıklarla emanet ettiğini bilmek ve anlamak için ve bu emaneti daha yükseklere ulaştırmak İçin böyle bir program düzenlemiş bulunmaktayız” dedi.

Konuşmanın ardından Niğde Belediyesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Şiirlerin okunduğu programda Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilere tarafından hazırlanan temsili gemi atın üzerinde temsili Fatih Sultan Mehmet önderliğinde İlçe sokaklarında tekbirler getirilerek yürütüldü.


http://www.borhaber.net/camardi/camardi-da-gemiyi-karadan-yuruttuler-h16909.html

Posted by Bor Haber on 29 Mayıs 2015 Cuma
Editör: TE Bilişim