Çamardı İlçesinin Yelatan köyü güzel bir köy. Köyün etrafı dağlarla çevrili,  boşa akan suyu var.  Ama yıllardır susuzluk çekiyorlar.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL


Çamardı Yelatan Köyü  Ak Parti’ye yüzde 93 oranında oy vermiş.  Milletvekili Erdoğan Özegen, köye geldiğinde su sorunun çözüleceğine dair köylülere söz vermiş.  Niğde İl Özel İdare Çamardı İlçesi Yelatan Köyü İçme Suyu İsale hattı için ihale yapmış. Ama İhale sonra iptal edilmiş. Edindiğimiz bilgi İhalenin iptal kararı İl Özel İdare ile ilgili değil tamamen siyasi bir karar, siyasi  iradenin isteği.


 Çamardı İlçesi Yelatan Köyü İrfan Aslan çok zor durumda,  seçim öncesi Muhtar nezdinde köylülere söz verilmiş. Yelatan Köyü  yaylacıların rağbet gösterdiği bir köy. Yazın hayli kalabalık oluyor, hayvancılık ile uğraşıyorlar. Ekonomiye katkıları çok.  Ancak içme suları yok, banyo yapacak suları yok.  En önemlisi bu sorunlarına çözüm olan yok.





Muhtar İrfan Aslan Milletvekilli ve yerel siyasetçilere bulundukları zor durumu iletmiş ancak bir sonuç alamamış. Sitemizde yer alan DSİ’nin Afrika ülkelerinde yaptığı su yatırımı yardımlarını görmüşler ve iç geçirmişler, yutkunmuşlar.

Muhtar İrfan Aslan Borhaber.net sitemize içinde bulundukları zor durumu içeren  mektup yazmış… Ardından kendisi ile uzun uzun konuştuk. Çok şey anlattılar,  Muhtar kararlı, Yelatan köylüsü ısrarlı bu konuyu gerekirse Başbakana, Cumhurbaşkanına kadar ulaştıracağız diyor. Çünkü Niğde’den seslerine ses veren olmamış hatta tos çeken olmuş!...

Çamardı Yelatan köylüleri ve muhtarın ifadesi aynen şu; “Suyumuz olmadığı için Cünüp geziyoruz”. Mektupda da yazıyor. 

Ak Parti İktidarı döneminde rakamlara bakabilirsiniz, en çok oyu veren Yelatan gibi köyler, ama en az yatırımı da alan yine Yelatan gibi iç Anadolu köyleri…

İnsanları cünüp gezdirmenin suali var…


 

İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN... 

Editör: TE Bilişim