7 Ekim 2009 tarihi itibari ile 1 nci yılımızı tamamladık. Herkese yakınlığı ve güveni için teşekkür ediyoruz.   
 
14 Haziran 2008 tarihinde test yayınına geçmiştik, 7 Ekim 2008 tarihinde test yayınımızı sona erdirdiğimiz tarih oldu.  
 
İlk zamanlar teknik ve güvenlik nedeniyle kısa da olsa yayınımıza ara verdik, sorunlar yaşadık. Ama çok şükür uzun zamandan beri kesintisiz şekilde sizlerle beraberiz. Allah izin verdiği kadar da beraber olacağız.
 
Amacımız ilk başta da belirtmiştik, Bor İlçemizin ve çevresinin tanıtımına, kültürüne, fikrine, sanatına, projelerine, sporuna, siyasetine, geçmişine ve geleceğine katkıda bulunmaktı. Bunu başarmak için ise önce rüştümüzü ispat etmek, borhaber.net’in varlığını hissettirmek gerekiyordu. Bu bir yıllık süre içinde daha çok bunun çabasını vermek durumunda kaldık.
 
 
www.borhaber.net sitesi artık marka oldu, kurumsallaştı. Bu çevrede herkes tarafından biliniyor, tanınıyor. Tanıtımı için fazla bir çabamız olmadı, Niğdelilerin, Borluların ve bu bölgede yaşanların   dillerine, kulaklarına, kalplerine güvendik yanılmadık.
 
Sloganımız “ Tarafsız Güncel Gerçek Haber” idi , bunu öylesine logomuzun üstüne yazmadık. Mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalıştık. Ancak Devletten, Milletten, Din ve Bayraktan , inandığımız ilkelerden yana taraf olacağımızı çıkarken ilk yazımızda da belirtmiştik.
 
Reflekslerimiz var taviz vermeyeceğiz.
 
Özellikle haberlerde tarafsızlığımızı korumak için çok çaba gösteriyoruz. Bize ulaştırılan, bilgilendirilen hiçbir haberi atlamadık. Köşe yazılarımızda ise özgürlük vardır. Her yazarımızın fikri ve inandığı ilkeleri vardır, bu onları bağlar, genel ahlak ve hukuk dışına çıkmadan yazdıkları konu ve düşünceleri kendi görüşleridir, sitemizin görüşü değildir, bir yaptırımımız olamaz, olmayacak da.
 
Borhaber.net bir kişi ile başladı ve şuan ikisi şehir dışında altı kişi aktif olarak hem de hiç karşılıksız görev yapıyor. Bu kadroyu daha da genişletmeyi, Sadece Niğde ve Bor değil, diğer ilçe ve beldeler hatta köylerde bile fahri muhabir, kontak-diyalog merkezleri oluşturmayı düşünüyoruz. Bu konuda istekliler ileti yada şahsen görüşme yapabilirler. Bu konu için bilgisayar bilgisi olması da gerekmiyor.
 
Bor’da küçük çocukların bile ismini ve sitesini bildiği Haber Editörümüz, Dahi Gedik alanlarda, Sadi Yılmaz fahri olarak Niğde’de , Ben ve yeni katılan Afşin Tören teknik konular ve haberleri yayına verme çabasındayız. İşin içinden çıkamadığımızda “Bunu ancak Serhat bilir, çözer “ dediğim , Sitemizin fikir babası, Bingöllü eniştemiz Serhat Bürke’nin emekleri için, ismini zikretmemize izin vermeyen ama bizi maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bütün Borhaber.net dostlarına, sizlere, sonsuz teşekkürler ediyoruz..
 
Borhaber.net ‘e çocuğumuz gibi bakıyor ve büyütüyoruz , büyüyecekte... 1 nci yılımızı, varlığımızı bir nevi ispat için harcadık, teknik-güvenlik ve diğer konularda çok sorunlarla boğuştuk, günlerce uykusuz kaldık.
 
Mahkemelik olduk, mahkemelere konu olduk, tehdit edildik, tehditlerden korktuk!!!... halen devam eden acitasyonlara maruz kalıyoruz. Bunlar bizi kamçılıyor, biz profosyonel değiliz, amatörce bile olsa sadece işimizi yapacağız.
 
Bu güne kadar yüzlerce teşvik edici, övgü dolu, yön gösterici iletiler aldık. Haklı-haksız eleştiriler aldık, bazılarına üzüldük , bazıları için sevindik. 
 
Bugünlere gelmiş isek, siz okurlarımız, izleyicilerimiz, eleştirenlerimiz, tebrik edenlerimiz, sizler sayesinde oldu, bunun farkındayız. Haber Sitesi olarak tahminimizden daha çok ilgiye (tıklamaya) mahzar olduk. Bu ilginin daha da büyümesi sizlerin sayesinde olacaktır. Bu sitesin yaşaması için sizlerden maddi hiçbir talebimiz olmadı sadece “Takip edin, Tanıtın” dedik-diyoruz.
 
Reklam peşinde koşmadık, sağ olsunlar sadece nazımızın geçtiği   iki esnafın reklamını aldık. Ekmeğimizi siteden götürmüyoruz. Ancak bu işlerinde sürekli maliyetinin olduğunu ve nereye kadar böyle gideceğini de düşünmeden edemiyoruz.
 
Size güncel bir site sunuyoruz, Bor-Niğde ve çevresinden haberdar ediyoruz. Bu satırların yazıldığı bu gün itibari ile test yayın dışında bir yılda 1.963 haber yayınlamışız, günlük ortalaması 5,4 haber oluyor. Bir İlçe sitesi için bundan daha iyisi olamaz diye düşünüyoruz.
 
Sizlerin iletileri ile bir çok soruna parmak bastık, çözdük, çözülmesine ön ayak olduk. Borhaber.net sitesindeki okur yorumları inanın bir çok siteyi kıskandırıyor. Bizde ısrar ve zorlama yok, okurlar gönüllerine göre özgürce yazıyorlar. Resmi ve soğukluktan uzak samimi bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Kimi yorumlar genel ahlak ve kurallara uymuyor yayınlamıyoruz, yorumlar konusunda daha seçici olacağız, yorumlayanların, yorumlarından sorumlu olmasına rağmen .
 
Araştırma-İnceleme-Sanat-Kültür konu ve haberleri için kafamızda bir çok konu var ancak gerek diğer işlerimizden gerekse sitenin rutin haber trafiği ile ilgilenmekten başka konulara zaman ayıramıyoruz. Bundan sonra bu tür konulara da ağırlık vereceğimizden emin olabilirsiniz. Bu konuda fikrinizi ve yardımlarınızı bekliyoruz.
 
Zaman sıkıntısından bazı haber ve konuları atlayabiliyoruz. Sitenin bazı bölümleri eksik kaldı bunları da biliyoruz. Bunları tamamlayıp diğer farklı konularda bölümlerde açacağız.
 
Bize her konuda yazın, ulaşın… haberimiz olsun, haberiniz olsun, haberleri olsun….
 
Bizler , sizlerle , mutluyuz, ümitliyiz…
 
Hep beraber nice yıllara…
 
Sağlıkla kalın…
 
07.10.2009
eski siteden taşınmıştır.