Bor Milli Eğitim’de “ Elim sende" oyunu oynanıyor…
 
Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaz boz tahtasına döndü. Milli Eğitim  Şube Müdürlüğü antreman yapma, ego tatmin etme, güç gösterme, ben yaptım oldu, benim doğrum, ben böyle istedim düşüncelerinin uygulama alanı oldu.
 
 
Bor Milli Eğitime şube müdürü dayanmıyor… En son iki ay önce görevlendirilen şube müdürü Mustafa Serinkaya’da görevinden ayrıldı.
 
Bor Milli Eğitim de neler oluyor? İşte kısa hikayesi...
 
Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 2011 yılı Ocak ayı içerisinde sebep gösterilmeden Şube Müdürü   Ülkü Apaydın görevinden alınarak yerine Kamil Ecer görevlendirilmişti. Bu atamanın ardından Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Niğde Milli Eğitim Müdür yardımcılığına görevlendirildi. Bunun üzerine Kamil Ecer Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi. Adnan Solak uygunsuz olarak görevlendirilmesi yapıldığından  İdari Mahkame’ye başvurup tekrar Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine döndü. Kamil Ecer kadrosunun olduğu okula öğretmen olarak atandı.  Bu sırada boş olan Bor Milli Eğitim Şube Müdürlüklerine Bor İmam Hatip Lisesi müdürü Bahattin Altınsoy  ve Bor Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu müdürü Ahmet Sinan Ecer görevlendirildi.
 
Her iki şube müdürü de kısa bir zaman sonra  ek ders ücretlerinin kesildiğini ve parasal konuları gerekçe göstererek eski okul müdürlüklerine tekrar geri döndüler. Bor Milli Eğitim Müdürlüğü sadece İlçe Müdürü Adnan Solak ile aylarca tek başına yürütüldü.  Boş kalan Şube Müdürlüğü görevine 2012 Şubat ayında Niğde Alay Kasabası İlköğretim okulu müdürü  Hüseyin Atlı getirildi. Bir ay sonra diğer boş kadroya ise Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Mustafa Serinkaya getirildi.
 
Mustafa Serinkaya ise diğer şube müdürleri gibi ancak iki ay görev yaptı. Geçtiğimiz gün, aile sorunlarını gerekçe göstererek şube müdürlüğü  görevinden ayrıldı, tekrar Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu Müdürlüğüne görevlendirildi.
 
Bor ilçesine Şube Müdürlüğü atama ve görevlendirmelerini Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor.
 
Son iki yıldır, Ülkü Apaydın’ın sebep gösterilmeden görevden alınmasından beri, Bor İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerini takip edemez olduk. Bu konu da aşağıda linklerini verdiğimiz bir çok haber yaptık. Uzun süre Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak tek başına görev yaptı. “Bor Milli Eğitim’de Şube Müdürü yok” başlıklı haber yapmıştık.  
 
Bor’un eğitim işi çocuk oyuncağımı, zırt pırt şube müdürü değişiyor?
 
Görevlendirilen Şube Müdürünün boş olan okul müdürlüklerine o okulun müdür yardımcısı atanıyor, ondan boşalan müdür yardımcılığı görevine  bir başka yerden öğretmen atanıyor, ondan da  boş olan yere bir başka öğretmen atanıyor yani bir sarmal. Şube  Müdürü görevinden ayrılıyor tekrar okul müdürlüğüne dönüyor, var olan müdür tekrar müdür yardımcılığına geri dönüyor, kendisinin yardımcısı asıl kadrosu olan okuluna ve atama furyası böyle devam edip duruyor. Görevlendirmeler sonucunda işler aksıyor,  etik kurallar hiçe sayılıyor.
 
Görevlendirmeler de  sendikacılık yapıldığı iddiaları artık kanıksanmış durumda. Hep aynı sendika üyesi ve sendika yöneticilerinin görevlendirilmesi tesadüf müdür? İlgili sendika bu işi götürebilecek kadrodan yoksun mudur?  Borluların en önemli meselesi eğitim konusunda “ben yaptım oldu” mantığı ne kadar doğrudur?
 
Olayın siyasi boyutu nedir? Bu konu da onaylarının alındığı yerel siyasetçiler ve milletvekillerinin düşünceleri nedir?
 
Bor Milli Eğitimde ki yaz-boz atamalarından muhalefet partilerinin haberi var mıdır?
 
Diğer sendikalar ne düşünür? Genel Merkezlerinin yayınladığı açıklamaları dikte etmekten başka sıra dışı bir konu da açıklamaları olabilir mi?
 
Mikro milliyetçilik yapmak istemiyoruz ama insan ister istemez soruyor, Borlu ve Bor İlçesinin Şube Müdürü olacak kapasitede eğitimcileri yok mu? Yıllardır yazarız Niğde Milli Eğitim’de neden Borlu bir Müdür Yardımcısı görev yapmaz, Borluların farklılığını, hassasiyetlerini, eğitim konusundaki şikayetlerini sık sık değişen müdürlere neden anlatmazlar?
 
Bu arada, görevlendirilen ve daha sonrasında Şube Müdürlüğünden ayrılan Bahattin Altınsoy, Ahmet Sinan Ecer, Mustafa Serinkaya şahsen tanıyor ve kişiliklerine diyeceğimiz yok, ama alınan-aldıkları  kararların tartışıldığının bilinmesini  isterim.
 
 
Niğde Milli Eğitimin, Bor Eğitimi üzerindeki yanlış tasarruflarının sendikal ve siyasi yansılamaları olacaktır ve oluyor.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Bir başka konu ise  Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu
 
Bor Başpınar İlköğretim Okulunda derslik sıkıntısı vardı, bu konuda bir çok yayın yaptık. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın teşvik ve desteği ile hayırsever iş adamı hemşerimiz Mehmet Güleç  600 bin tl. ödeyerek eski binadan daha büyük ve daha çok derslikli bir bina yaptırdı.
 
Yapılan bina 2011-2012 Eğitim-Öğretim döneminde Bor Mehmet Güleç ilköğretim okulu adı ile  hizmete girdi. Ancak bu güne kadar resmi açılışı, töreni yapılamadı. Okullar kapanıyor, bir dönem daha geçti. Ancak bu işe gönül vermiş, para masrafı yapmış hayırsever iş adamını onere edecek, onu tebrik edecek,  bir tören dahi düzenlenemedi.
 
Hayırsever insanlarımızı okul yapımı için bin bir güçlükle buluyoruz, ancak onların gönüllerini almada hiçbir çaba sarf etmiyoruz.
 
Bunlar üzüntü verici şeyler…
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
4+4+4  Kaos Yaratacak mı?
 
Bilindiği üzere 4+4+4  eğitim sistemine geçiliyor. Bu eğitim sistemine nasıl geçileceği ve sonuçları üzerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde ve Bor İlçemizde de bir belirsizlik hakim. Bence tam bir kaos yaşanacak. Bir çok  öğretmenin yeri değişecek, yeni imam hatip orta okulları  açılacağından bazı okul binaları bu okullara tahsis edilecek. İlkokul binalarının bu okullara tahsis edilmesi ve orta bölümünden ayrılması nedeni ile bina sayıları azalacak, sınıf mevcutları artacak diye tahmin ediliyor. Bu konular velileri ve okul yönetimlerini tedirgin ediyor. Bu konuda Niğde’de bazı okullar kapanacaklarına dair duyumlar üzerine veliler bir araya geldi ve basın açıklaması yaptı. Niğde  Milli Eğitim, henüz konu üzerinde netliğin olmadığını, duyumlar üzerine hareket edilmemesi gerektiğini  açıkladı. Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak da  bu tartışmalara katıldı ve iki ayrı kere sert açıklamalarda bulundu.
 
Bor’da Niğde’den farklı değil, veliler okullarının değişmesinden, sınıf mevcutlarının artmasından ve yaş sınırından kaygılılar. Öğretmenlerin tedirginliklerini de sendikalara bırakalım.
 
Bu arada sık sık yazdığımız  Bor Kenan Evren İlköğretim Okulunun adı da değişiyor. Henüz netleşmemesine rağmen adı Adnan Menderes olacak.
 
Şimdilik yeni eğitim sistemin de belirsizlik hakim, gerçi belirsizlikten öte gizlilik diyebiliriz. Eğer yeni sistem uygulamaya girerse, nasıl  bir kaosun yaşanacağını tahmin etmek güç değil…
 
Kur’an-ı Kerim dersleri ve İmam Hatip’in orta bölümlerinin açılmasının farklı şekilleri de mevcuttu, ama tam bir dayatma-hesaplaşma  ile alt yapısı hazırlanmadan  bu sistem acelece  uygulamaya konulacak.
 
Üstelik…
 
Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre  memura verilecek % 1 ‘lik zammın bütçeye 1 milyar lira ek yük getirirken, 4+4+4 sistemi Eğitim Bakanı’nın resmi açıklamasına göre 30 milyar lira ek yük getiriyor…
 
Okullar kapanmak üzere…
 
Ama,
 
Sınavlar! devam ediyor…
 
Sağlıkla Kalın
 
Not: Kişileri hedef alan ve kişisel hesaplaşmalar içerikli  yorumlar yayınlanmayacaktır bilginize…
 
KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN