Eski hükümet konağının olduğu bölgeye en son ne zaman geldiniz bilmiyorum. Fakat şimdi geldiğinizde göreceklerinize inanamayacaksınız. Burası yepyeni çehresiyle Bor’un marka şehir olması yolunda ki ilerleyişinin bir yansıması olmuştur. Eskinin kasvetli ve dar havası yerini daha ferah bir meydana bırakmıştır. Geniş ve ferah olan yerlerde çalışmak yeni şeyler yapmak kolaydır. Fakat trafiğin aktığı dükkânların sıralandığı bir noktada böyle bir çalışmayı ortaya koymak gerçekten büyük bir sabır ve ustalık ister.  Bu noktada Bor Belediyesi her türlü övgüyü hak etmiştir.
 
Evet, Kayabaşı parkından sonra bu meydan projesi de Bor ilçemizde yeni bir çekim merkezi olmuştur. Hem günlük hayatın akışını burada tüm hızıyla hisseden hemşerilerimiz aynı zamanda bir parkın dinlendirici ferahlığını burada yaşayabileceklerdir. Örneğin bankada işi olan bir vatandaşımız işini bitirip daha sonra bu meydanda bir bankta oturup nefeslenebilecektir. Ayrıca burası burada ki dükkânları hareketlendirecek esnafın yüzünü güldürecektir.
 
Hepimizin bildiği üzere şehirleri gösteren meydanlarıdır. Çoğumuzun aklında gittiğimiz şehirler meydanlarıyla hatırlanmaktadır. Bor şehrinin bu yeni meydanı güzel bir peyzaj ile süslenerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bu kıymetli eseri meydana getiren başta Bor Belediye Başkanımız Sayın Sıtkı Erat olmak üzere tüm belediye çalışanlarına ve kayabaşının mimarı Hilal Usta’ya teşekkür ediyoruz.
 
Paşa camisinin tarihten gelen izleri ile yeni dikilen ağaçları ve yolları ile beyaz bir rüya gibi yansıyan taşları ile Bor hükümet meydanı gerçekten görülmeye değer durumdadır. Burası aynı zamanda Bedesten ve Paşa Cami’sinin birde Yeni Hamam’ın kaynaştığı şehre bir kimlik kazandırdığı yerdir. Bundan dolayı buradan başlayacak bir güzellik dalgası zamanla ilçenin her yerine yayılma imkânı bulacaktır. Şehrin kalbine atılan bir imza gibi Bor hükümet meydanı gerçekten Bor şehrine layık bir şekilde düzenlenmiştir.
 
Şöyle bir Bor’a ve Bor’un manzarasına baktığımızda göreceğiz ki ; Düzenli ve planlı yerleşimiyle, Üstünpark, Kayabaşı, Gostivar gibi parklarıyla , ayrıca organize sanayi bölgesinde üretime başlayan fabrikaları ile kim ne derse desin Bor şehri hızla gelişmekte ve kabuğunu kırmaktadır. Yapılan yeni hastanesi yepyeni okulları ile aranılan her şeyin bulabileceği çarşısı ile Bor şehri ülkemizin çoğu şehrinden daha ilerde bir konumdadır. Bor ile aynı nüfusa sahip olduğu halde Bor’un imkânların yarısına sahip olmayan ilçeler vardır. Bu noktada kıyaslama yaparken insaflı olmak zorundayız.
 
Bazı insanlar ne olursa olsun hiçbir şeyin pozitif tarafını görmek istemezler. İlla ki her şeyde bir kusur bulmaya bir hata bulmaya çalışırlar. Bardağın dolu tarafını görmek yerine daima boş tarafını görmeye çalışan bu insanların bu hizmetleri görmelerini bekleyemeyiz. Maksadı üzüm yemek yerine bağcıyı dövmek olanlara ne söylesek boştur.
 
Bor şehri yeni meydanı ile güzelliğine güzellik katmıştır. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyor her mevsim ayrı güzel olan Bor şehrini görmeyenlerin çok şeyleri kaçıracağını düşünüyoruz. Allah memleketimizi yurdumuzu her türlü kem gözden kötü kalplerin şerrinden muhafaza eylesin.