Bor Sanayi Sitesi yapıldığı dönemi ve süreci bilenlerdenim. İlçemizde Küçük ölçekli de olsa düzenli ve doğru bir çarşı alanı oluştu. Marangoz, demirci, tornacı, tamirci kısacası esnafımız bölgeye gitti. Yıllar geçtikçe alışkanlık ile sanayi ilgi merkezi durumuna erdi. Çok kere Sanayimize gittim. Çok esnafı yıllardır tanırım. Zaman buldukça da çaylarını içip sohbet etmekten mutlu olurum. Sanayi bize göre yavaş yavaş dördüncü kuşağa dönmeye başladı. Dünün ustalarından çok az isim hayatta kaldı. Onların kalfaları usta oldu.


 Seçim döneminde dikkatimi çeken sanayi girişinde geniş bir boş alan vardı. Sanayi Sitesi içinde ise  bir düzenli sosyal tesis ya da buluşma noktası olabilecek okulun dışında yer  yoktu. Birkaç küçük mekan yemek için vardı ve o yerlerde de özellikle öğle vakti tadı güzel kavurmalı tost ilgi buluyordu. Sanayi Sitesi için olması gereken bir sosyal tesis boşluğu açıkca görülüyordu.

Aradan üç yıl geçti. Sanayi Sitemiz değerli esnaflarından Yüksel Şatır çocukluğumuzda futbol oynadığı dönemdem beri tanıdığımız isimelrdendi. Sanayi Sitesi sosyal tesis, Oda başkanı odası gibi ihtiyaçlarından söz ederken bu anlamda yaşanan durumu aktardı.  1975’de başlayıp 1985’de kuraların çekildiği bölgede 400’e eren esnaf için düzenli bir tesis yapılmalı idi ama bu tesis salt sanayi sitesine değil  Bor halkına da hizmet verecek bir ölçekte  modern bir mekan olmalı idi. Yüksel Satır süreci çok yakından bilen izleyen ve çaba gösteren biri olarak  söyledikleri dikkate değerdi. Sanayi girişindeki altı dönüm arazi sanayi sitesi projelendirilirken sanayi sitesine ayrılmışken 1989 yılında belediye mülkiyetine geçmişti. Bu durum Sanayi Sitesi esnafı farkına vardığında da iş işten geçtiği anlaşılmıştı. Durum düzeltmek için esnaflar girişimde bulunmuştu. Son durumda belediye Başkanı Sıtkı Erat esnaflar için bir yer önermişti ama o yer ihtiyacı karşılyacak bir yer değildi. Genelde esnafın dileği girişteki altı dönüm alanda her anlamda Bor halkına da sanayi esnafına da hizmet verecek bir sosyal tesis yapabilmek için sanayi sitesi esnafı bu arsanın kendilerine verilmesini istiyorlardı. Belediye bu anlamda yol ve yöntem üretebilir. Sanayi Sitesi girişinde böylesi çok amaçlı bir sosyal tesis bölge için ciddi bir ihtiyaçtır. Düğün salonu, resturantı, İdari binası, Sergi salonu,Konuklar için ağırlama yerleri,aile çay bahçesi,,Çevre karakolu ile böylesi bir oluşumun bölgeye önemli katkısı olacağı mutlaktır.


 Belediyeler Halk adına görev yapar. Sonuçta Sanayi Sitesi esnafı da bu halkın bir parçasıdır ve içindedir. Özüdür. Çok yerde belediyeler böylesi konularda elde edeceği geliri değil oradaki esnafın yararını gözettikleri gerçektir.


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ta bu bağlamda Sanayi Sitesi esnafını mutlu edecek bir girişimde bulunacağını umuyor ve diliyorum. Belediye Meclisinde yer alan AKP ve MHP li üyelerinde bu bağlamda duyarlı davranacaklarını da düşünüyorum. Sonuçta memleketimize, sanayi sitemize, halkımıza bir düzenli sosyal tesis alanı oluşmasını sağlamak için çaba göstermek hepimiz içinde bir sorumluluk olduğuna inanıyorum.