Niğde İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Peşin, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı olan Zengen Mahallesinin Niğde’nin Bor ilçesine bağlanmasını istedi. 

Daha önceden Niğde’ye bağlı olan sonradan ise Ereğli ilçesine köy olarak bağlandıktan sonra mahalleye dönüştürülen 2 bin 500 nüfuslu Zengenliler Niğde’nin Bor ilçesine köy olarak bağlanmak istiyor.

Konuyla ilgili Zengen’de 1020 imza toplandığını ifade eden Meclis üyesi Mahmut Peşin, Zengen’lilerin yarısından çoğunun Niğde’nin Bor ilçesine bağlanmak istediklerini söyledi.

Başkan Peşin, Ereğli ilçesinin mahallesi olan Zengen Ereğli’ye 64 kilometre olduğunu ancak Bor ilçesine de 28 kilometre daha yakın olduğu için vatandaşların resmi işlemlerde daha yakın yere gitmek istediklerini belirtti.

Peşin’in İl Genel Meclisine verdiği önergede CHP Meclis üyesi Rasim Yılmaz önergeye destek vereceğini MHP grubu ise toplantı yaptıktan sonra görüşlerini bildireceklerini açıkladı.

Başkan Peşin konu ile ilgili meclis toplantısında şunları söyledi:

“Zengen’liler konuyla ilgili İş İşleri Bakanlığına başvuruda bulundular. Zengen ihtiyar heyeti ve mahalle halkı Konya il merkezine 210 kilometre, Ereğli İlçesine 64 kilometre, Niğde İline 42 Bor ilçe merkezine ise 28 kilometre uzaklıktadır. Resmi işlemlerde Konya ve Ereğli ilçesine gittikleri için ciddi zarar ve zorluklar yaşıyorlar. Özellikle vatandaşlar sağlık hizmetlerinde gecikmeler ciddi sorunlar ortaya çıkardığını söylediler.” 

Niğde İl Genel Meclisi ise konuyla ilgili araştırma yapacakları öğrenildi.



Editör: TE Bilişim