Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Kızıltepe Komando Taburu Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir (36), baba ocağı Mersin’in Tarsus ilçesinde 10 binlerin katılımıyla, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Haber-Foto- Video; Yasin BEKİŞ

Şehit Yüzbaşı Özdemir’in cenazesi Mardin’de yapılan törenin ardından  uçakla Adana’ya, buradan da karayolu ile öncelikle ailesinin yaşadığı Tarsus’un Şehitlertepe Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı’ndaki evine getirildi. Ailesi tarafından gözyaşlarıyla karşılanan şehit Özdemir için helallik alınmasından sonra cenaze namazı için şehidin naaşı askerler eşliğinde Tarsus Ulu Camii’ne getirildi. Musalla taşına konulan naaşa eşi Pınar Özdemir ve şehidin annesi Hürü Özdemir sarılıp gözyaşı döktüler.

Cenaze namazının kılınacağı Tarsus Ulu Cami avlusu bayraklarla donatılırken, törene katılan binlerce vatandaş dualara eşlik ettiler.

Mersin Müftü Vekili Hasan Kün, şehit Özdemir’in cenaze namazını kıldırdı. Müftü Kün’ün helallik istemesi sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, şehidin yakınları ayakta durmakta zorlandı. Şehidin naaşı ilk olarak askerlerin omzunda cami dışında bekleyen tören arabasına konuldu. Yaklaşık 20 metre kortejin ardından top arabasına konularak götürüldüğü Tarsus Şehitliği’ne defnedildi.

BOR İLÇESİNDEN YOĞUN KATILIM OLDU

Bor İlçesinde yaklaşık 4 yıl Bor Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Halil Özdemir'e son görevlerini yapmak üzere Bor İlçesinde Bor Belediyesi tarafından otobüs kaldırıldı. Bazı vatandaşlar özel araçları ile cenaze töreni için Tarsus'a gitti. Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Bor Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Güçlü ve Bor'da görevli savcılar ve hakimler,  Bor eski Kaymakamı Muammer Balcı, Bor merkez ve köylerinden muhtarlar, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsicileri ve Borlu vatandaşlar da katıldı. 

Bor İlçesinden törene katılanlar Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir'in evinin önünde açılan taziye çadırına da giderek şehidimizn ailesine taziyede bulundular. 

2 çocuklu ailenin büyüğü olan 36 yaşındaki şehit Halil Özdemir’in, Tarsus Ulu Cami’deki cenaze törenine, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin milletvekilleri Baki Şimşek, Serdar Kuyucuoğlu, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın yanı sıra binlerce Tarsuslu katıldı.

Şehit Jandarma Yüzbaşı 36 yaşındaki Halil Özdemir'in eşi Pınar, terör örgütüne lanet yağdırarak, "Benim eşim bir kahramandı. Ama onların leşleri kenarda, köpek yiyor. Benim eşime bak. Ben eşimle gurur duyuyorum. Benim eşim ölmedi" dedi.

Tarsus bir hafta içinde ikinci şehidini uğurlarken Tarsuslular törene yoğun ilgi gösterdi. Apartmanlar ve sokaklar bayraklarla donatıldığı görüldü. 

ESKİ ASKERİNDEN GÖZYAŞI

Şehit Yüzbaşı Özdemir'in, 2012 yılında  Bor İlçesi'nde görev yaptığı sırada şoförlüğünü yapan Asaf Başal' da komutanını son yolculuğuna uğurlamak için oturduğu Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nden Tarsus'a geldi.

Cenaze aracını görür görmez aracın üzerindeki Türk bayrağı ve şehit komutanının fotoğrafına uzanan maden işçisi Asaf Başal, "Ben senin 1 yıl kapını açtım komutanım. Ben böyle mi görecektim seni. Bana böyle mi gelecektin sen. 
Kalk Bor'a gidelim komutanım. Ben senin 1 yıl kapını açtım sen cenaze arabasıyla mı gelecektin komutanım. Biz askeri arabaya binecektik, sen bunla niye geldin komutanım" diyerek ağladı.

'RÜTBESİ BANA HATIRA'

Tezkere almadan önce komutanının jandarma yeleği, beresi, üsteğmen rütbesi ve eğitim düdüğünü hatıra olarak alan Asaf Başal, şunları söyledi:

"Ona yazdığım mektupta, 'Tezkereye sevinirken sizden ayrı geçireceğim yıllara ağlayacağım artık. Bence cennetliksin komutanım' diye yazmıştım. O da cennete gitti. Baba oğul, abi kardeş gibiydik. Benim her şeyimdi. 4 yıl geçti tezkeremin üstünden.  Benim zamanımda komutanım üsteğmendi. Onun rütbesi, yeleği, beresi, eğitim yaptırdığı düdüğü hatıra aldım. Keşke yanında kalaydım da ben de şehit olsaydım. Bizim komutanımız Şırnak'ta, Mardin'de, Niğde'de görev yaptı. Bu yerler hep ağlıyor. Lokantaya girdiğimizde kendi et yerken bize çorba içirmezdi. Bize daha fazlasını yedirirdi."

KAHRAMANLIĞINI GENELKURMAY PAYLAŞMIŞTI

Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca, şehidin silah arkadaşlarının kaleme aldığı belirtilen kahramanlık hikayesi basınla paylaşılmıştı. BURADA TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim