Yeşilburç su deposu ile Amas terfi hattı arasına yeni su hattı döşeniyor. Hat döşeme çalışmaları tamamlandıktan sonra Belediyeye aylık 50 bin lira elektrik maliyeti getiren su pompaları iptal edilecek.

 

Alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla aralıksız hizmet vermeye devam eden Niğde Belediyesi Yeşilburç su deposu ile Amas terfi hattı arasındaki asbestli boru değiştirilerek hem su borusundan kaçaklar önlenecek hem de su terfisinde yer alan 4 adet terfi motorlarının elektrik masrafları önlenerek belediye yıllık 500 bin lira civarında tasarruf edecek.

 

Eski olmasından dolayı sürekli arıza veren hattın değiştirilmesiyle hem suyun sağlıklı hatlardan vatandaşa ulaşmasının sağlanmasının yanı sıra, sürekli arızalanmaların yani  su hattının patlaması sonucu Belediyeye bakım onarım maliyeti getiren durumlarında önüne geçilecek.

 

Yeşilburç su deposu ve Amas terfi merkezi arasına 3100 metrelik sağlık standartlarına uygun su hattının döşenmesi sonucu kayıp ve kaçaklarda önlenerek belediyeye yıllık 500 bin lira kazanç sağlanacak.

 

Niğde’nin geleceği için göreve geldiği günden beri altyapıya büyük önem veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Yeşilburç su deposu ile Amas su terfi merkezi arasında 600’lük içme suyu hattımız var. Bu asbestli içme suyu hattının değişimi projesini gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlamış bulunmaktayız. 600’lük asbestli içme suyu borusunu alıp günümüz şartlarına uygun su şebekesi döşemesini gerçekleştireceğiz. Bu işin belediyemize maliyeti 1 milyon lira artı KDV olarak gerçekleşecek. Böylece, Dünya Sağlık Örgütü’nün ve Sağlık Bakanlığı’nın kullanımını yasakladığı asbestli içme suyu borusunu iptal etmiş olacağız. Ayrıca bu hattın yapımını gerçekleştirdikten sonra Amas terfi merkezindeki su pompalarını devre dışı bırakarak aylık 50 bin liraya yakın Niğde Belediyemiz elektrik enerjisinden tasarruf etmiş olacak. Yıllık yaklaşık 500 bin lira gibi bir rakamı Niğde Belediyesi olarak elektrik faturasını daha eksik ödemiş olacağız. Bu şekilde de bir kazancımız olacak. Zaten bu hat 30 sene önce yapılmış her hafta bir kez su patlağı olan bir hat burası. Sağlık standartlarına uygun olmamasının yanı sıra Yeşilburç – Amas terfi merkezi arası hattın su kaçaklarınında önüne geçilmiş olunacak. Yani bu hattın değiştirme zorunluluğu vardı bugün imkanlar çerçevesinde burayı yeniliyoruz ben Niğdeli hemşerilerimize, Niğde’mize insanımıza, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.






Editör: TE Bilişim