Şehrin  işlek yerlerinden Bahçeli kahve ve yeni yüzüyle halkın hizmetine giren Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’nin yanında bulunan Enes Efendi Camii yeni çehresiyle ilçeye kazandırıldı.

 

Son zamanlarda şehrin çehresini değiştirmek amacıyla birçok projeye imza atan Bor Belediyesi, kısa bir süre önce başladığı onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı. Yapılan bu çalışmalarla birlikte camiye gelen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda , yeni bir abdesthane , oturma alanları ve yeşillendirme alanı yapan Bor Belediyesi bu tür projelerin bu çalışmayla birlikte bitmediğini ve bu tür çalışmaların sürekli olarak devam edeceğini belirtti.

 

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; ‘’ Belediyemiz Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezi’mizin yakınında bulunan çevrede, eski virane yerleri yıkarak çarpık yapılaşmayı temizlemeye çalıştık. Bu yıkım çalışmalarımızdan sonra bu alanı Enes Efendi Camimize kazandırmak amacıyla, halkımızın da talepleri doğrultusunda proje yaptık ve çalışmalarımıza başlayarak camimizin bahçesini genişletmiş olduk.Bu sayede çarşı merkezinde bulunan ve nüfus yoğunluğunun fazla olduğu günlerde vatandaşlarımız, namazlarını cami bahçesinde de kılma imkanı bulacaklar. Bunun yanında çevre düzenlemesi ile birlikte yol genişletme çalışması da yaptık. Halkımızın ve ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önceliğimiz ilçemize modern şehircilik imajını kazandırmak. Bunu gerçekleştirmek için çeşitli projeleri hayata geçirdik, bundan sonrada buna benzer projelerimizi zamanla hizmete sunacağız”  dedi. 



Editör: TE Bilişim