Gazeteci Yazar Hikmet Altınkaynak Üstün Park’ta akrabalarına iftar yemeği vererek  örnek bir uygulama yaptı.

 

Gazeteci yazar, hemşehrimiz  Hikmet Altınkaynak, eşi eğitimci Aysel Altınkaynak ile  Bor ilçesine gelerek akrabaları ile hasret giderdi. Yüz kişilik verilen iftar yemeğinde Altınkaynak Bor'daki tüm akrabalarını bir çatı altında toplayarak , örnek bir davranış sergiledi.

 


Yemekte Altınkaynak 'ın akrabası olduğu : Şenluk, Alabaş, Sanduvaç , Çalapkulu, Konkur, Atlı, Çeşit, Tanyeri, Önbilgin, ailelerinin  bireyleri yer aldı.


Uzun yıllar ulusal basında Cumhuriyet Gazetesi , Doğan Medya grubu gazetelerin de ve dergilerin de  yazılar yazan Altınkaynak . Halen İstanbul'da çalışmalarına devam ediyor.  Memleketlerinde bütün akrabalarını biraraya getiren Altınkaynak . Yaptığı açıklama da  ''Eşim  ile birlikte memleketimiz Bor İlçesini çok seviyorum. İmkanlarım dahilinde burada akrabalarımla bir arada olmaktan mutluluk duyurum” dedi.

 

 

Hikmet Altınkaynak Kimdir ? -  Yaşam Öyküsü


Eleştirmen, yazar, üniversite öğretim görevlisi Hikmet Altınkaynak, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni bitirdi. ` Yeni Ortam', `Cumhuriyet', `Vatan', `Milliyet', `Varlık', `Türk Dili', `Milliyet Sanat', `Yaşasın Edebiyat' gibi gazete ve dergilerde deneme ve eleştiriler yazdı. Milliyet Yayınları yöneticiliği, AD Yayıncılık ile ` Milliyet Çocuk', `Başak Çocuk', `Şirinler', `Heidi' gibi birçok çocuk dergisinin de yazı işleri müdürlüğünü yaptı.


` Eleştiri' dergisini çıkardı (1979-1980). TRT'nin kimi kültür-sanat programlarının yayın danışmanlığını yürüttü.


Kısa bir süre, ‘Kanal D’ televizyonunda kitap tanıtımları yaptı.


` Milliyet' ve `Finansal Forum' gazetelerinde sanat sayfası hazırladı.


Milliyet adına ` Yaşasın Edebiyat' adlı aylık derginin (1997-1999) genel yayın yönetmenliğini üstlendi.


`Radikal' gazetesi kültür/sanat sayfasına haftada bir yazdı.



‘Sürekli Basın Kartı' sahibi olan Altınkaynak, on yılı aşkın bir süre Almanya Köln Radyosu'nda kitap tanıttı.


‘Hürriyet Gösteri’ dergisi yönetiminde yer aldı.


Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi ve Rektör Danışmanı olarak çalıştı. ONK Ajans’ın Sanat ve Edebiyat Danışmanı oldu.



‘TV 8' televizyonunda üç yıla yakın bir süre ‘Yıldız'da Sohbet’ adıyla kitap programını hazırlayıp sundu. Hürriyet gazetesi, Atatürk'ü Seviyorum adlı kitaplarını 2004 Kasımı'ndan başlayarak çeşitli tarihlerde dağıttı. Bu kitaplar Çin’de Çince ve Uygurca olarak yayımlandı.


Milliyet gazetesi için öğrenci ve öğretmenlere kaynak oluşturacak ‘100 Temel Eser’i yazdı, gazete tarafından okurlarına dağıtıldı.


Altınkaynak'ın yankı yaratan yapıtlarından biri ‘Edebiyatımızda Yazarlar ve Şairler Sözlüğü’ Doğan Kitap tarafından 2007’de yayımlandı, 2008’deki 2. Baskısıyla içerdiği biyografi sayısı 1500’e ulaştı.


Yazar halen Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışıyor. Yazılarını Cumhuriyet, Cumhuriyet Kitap'ta ve Almanya'da yayımlanan ‘Hessen/Toplum’ gazetesinde yayımlıyor.


Editör: TE Bilişim