Niğde'de 2,5  yıl görev yapan  Vali Necmeddin Kılıç veda ziyaretlerine devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve ilçeleri ziyaret etti. 

Haber; Selim GÖKEL
Video, Muharrem TEMEL
Fotoğraf; Yasin BEKİŞ



Vali Kılıç, Uluıkışla ilçesi, Çiftlik, Altunhisar ilçelerini ziyaret etti. Bugün Bor İlçesinde yapılan veda ziyareti ise çok farklı geçti. 

Vali Necmeddin Kılıç'ın isteği üzerine Bor Şelale Parkta yapılan programa Niğde ve Bor İlçesinde görev yapan bir çok kamu kurum müdürleri, belde belediye başkanları, parti temsilcileri,  sivil toplum kuruluş temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. 

"VALİMİZİN ÖNDERLİĞİNDE ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTIK, MÜTEŞEKKÜRİZ"

Veda Programında  ilk konuşmayı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptı. Başkan Erat; Sayın Valim zataliniz ile 3 yıl birlikte çalışma fırsatı bulduk. Bu süre zarfında yakın desteğinizi ve şahsınızda devletin gücünü, her daim yanımızda hissettik. Önderliğinizde ciddi işler başarıp önemli hizmetlere imza attık, müteşekkiriz. Bugün burada Niğdemiz için büyük bir kayıp yaşandığını belirtmek istiyorum. Evet Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'ın Çorum iline tayin olması, Çorum için bir kazanç fakat, Şehrimiz için çok büyük bir kayıptır diye düşünüyoruz. Memleketimiz için çalışan gecesini gündüzüne katan ve durmadan yepyeni projeler üreten bir insanın, aramızdan ayrılışının hüznü içindeyiz. Sayın Valimiz ile göreve geldiğinden bu zamana kadar, müthiş bir uyum ve dayanışma içinde olduk. Bürokrasinin önümüzü tıkadığı yerlerde her zaman yanında olan Sayın Valimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Onun ilçemize olan teveccühünü her zaman saygı ile hatırlayacağız. İlçemize Enerji İhtisas Bölgesinin kurulması Organize Sanayi Bölgesinin genişlemesi ve OSB'ye indirici merkezinin kurulması, Zafer İlköğretim Okulunun yeniden yapılması gibi sayısız hizmetlerde büyük emeği olan valimiz bu güzel işlerle her zaman anılacaktır. Sayın Valimizin Niğde'yi geliştirmek için her alanda çalıştığına gönül rahatlığı ile şahitlik yapabilirim. Bunu anlamak için görevi devraldığı günden itibaren yaptığı çalışmalara bakmak yeterli oluyor sanıyorum. Fakat ısrarla görmek istemeyenler içinde birşey söyleyecek değilim. Yapılan herşey ortadadır ve inkarı mümkün değildir" dedi. 

BAŞKAN ERAT DUYGULU ANLAR YAŞADI, KONUŞMAKTA ZORLUK ÇEKTİ. 

Başkan Erat konuşmasının sonunda daha da duygulanarak; İlçemiz Bor'a olan hizmetleri asla unutulmayacak olan Necmeddin Kılıç'a sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın Valim sizleri unutmayacağız. Sizleri her zaman hayır ile yad edeceğiz. Başarılı çalışmalarınızın yeni görevinizde de devam etmesini diliyorum. Allah yardımcınız olsun.. Sözlerimi burada tamamlarken Sayın Valimizden helallik almak istiyorum. Biz kendisine her türlü haklarımızı helal ediyoruz. Kendisinin de bize haklarını helal etmesini istiyoruz. Şahsım ve ilçem adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi. 

BOR'DA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

Bir süre gözleri dolan ve konuşmakta zorluk çeken Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Belediye Meclis üyelerinin kararı ile fahri hemşerelik beratını takdim etti. 

Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük'te kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Küçük; Sayın Valimizin veda ziyareti vesilesi ile Borlu hemşerilerimizin bu teveccühü, sevgi seli sayın Valimizin 2,5 yılda yapmış olduğu hizmetlerin ve Borlular ile kurmuş olduğu, gönül bağının bir tezahürüdür" diyerek Niğde ve Bor ilçemize yapmış olunan hizmetlerden söz etti ve bu hizmetlerin çok ilerde daha iyi anlaşılacağını belirtti. 

 NE ZAMAN DARALDIYSAM BOR'A KAÇTIM... BOR'DA NEFES ALDIM. 

 Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ise yaptığı konuşmada; Devletimizin yüksek iradesi, bizi nöbete gönderdi, bizi Niğde'ye hizmete gönderdi. Niğde'de görev başladığımızda, ilk hayırlı olsuna gelen kardeşlerimizden birisi Belediye Başkanımızda. Başkanımız ilk anda yüreğimi ve gözümü doldudu. Kaymakam arkadaşımız öyle. Sonra Belediye Başkanımız bana dedi ki"Bor Şehri Nur Şehri" ve yine dedi ki " Bu Bor Medinenin mahallelerinden bir mahalledir" ilk fırsatta Bor'a geldim. İlk defa söylüyorum. Bor'da mümtaz bir insan yapısı gördüm. Bor insanında küçüğünden büyüğüne, yaşlısından gencine, esnafından işçisine kadar bir kalite gördüm. Bor'u sevdim. Sağolsun Belediye meclisimiz lütfetmiş, fahri hemşerelik beratı vermiş. Ama fahri değil de gelin şunu asli yapalım inşallah. Ne zaman bunaldıysam Bor'a kaçtım. Sıkıntılar beni kavradığında, ağır ağır yükler üzerime geldiğinde, daraldığımda Bor'a kaçtım. Bor'da nefes aldım. Bor'da moral buldum, kendimi Bor'da toparladım. Ve yeniden vazifeme döndüm. Bor bir vatan toprağı, Bor bu devletin bekasını yaşayan insanlardan oluşuyor. Asli yer, asıl yer. kutlu yer. Vebali vardı tabi" dedi. 

ENERJİ İHTİSAS, TIP FAKÜLTESİ... HAVAALANI... BOR OSB... 

Vali Kılıç, Endüstri bölgesi dünyanın en büyük güneş enerjisi alanı olacak. Şuan dünyanın en büyüğü 400 dönüm ile Amerika'da,  İki bin dörtyüz dönümle Bor'da kurulacak. İki  Keban barajı büyüklüğünde elektrik üretecek. 1,5 milyar euroluk yatırım yapılacak. 1.500 kişi çalışacak, Onlarca sektör binlerce insan çalışacak, hizmet sektöründen, sanayi sektörüne kadar peşinden sürükleyecek inşallah. Türkiye'de ikinci olacak. Tıp Fakültesi Bor hudutlarında olacak. Organize sanayimiz doldu. Yeni bir organize sanayi açılıyor. Havaalanı buraya gelecek, bütün bunlar şöyle bir nehir yatağını değiştirdi.  Umuyorum üç sene sonra farklı bir Bor olacak, beş sene sonra daha farklı bir Bor olacak otuz sene sonra çok daha farklı bir Bor olacak. Bunları bize nasip oldu. Bunlar size çocuklarınıza, ve torunlarınıza hayır ve beraket getirsin inşallah.  Sizlerden ayrılmak zor. elbetteki hüzünlüyüz. Bugün benim için ağır bir gün.  Vedalaşmak çok zor. Ama benim gönlümün derinliklerinde siz varsınız. Başımın üstünde siz varsınız.  Nerde olursam oluyum her hangi bir Borlu Bor'dan geldim desin başımın üstünde ona hizmet bir borçtur. Burada bir dava olarak, bayrağı yükseltme olarak, devletimizin bekasına bir katkı olarak, bu gayretlere yardım eden, herkese teşekkür ediyorum.  Hakkınız helal edin... diyerek gözleri dolmuş şekilde sözlerini tamamladı.

Çeşitli kişi ve kurumlar günün anısına hediyeler verdi. Şelale Parktaki programın ardından Bor Belediyesine geçen Vali Necmeddin Kılıç bir süre görüştükten sonra Bor'dan ayrıldı. 


 
Editör: TE Bilişim