Bor İlçesi Değerlendirme toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve il-ilçe müdürlerinin katılımı ile gerçekleşmişti.

 Haber: Selim GÖKEL

Bu toplantıda Bor açısından ilginç konulara değinildi.

 

Toplantıda Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Eğitim konularını değerlendirirken, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük’e  hitaben  Bor Halk Eğitim Merkezi’nin ve Çıraklık Eğitim Merkezinin Bor Organize Sanayindeki fabrikalara yönelik olarak  eleman ihtiyacı için kurs açılmasını istedi.


BOR DERİCİLİĞİ VE BOR BIÇAKLARI KONUŞULDU

Güneş enerjisi konusunda olumlu gelişmeler olacağını ve bu sektörde teknisyen, tekniker ve bu konuda kalifiye işçi yetiştirme konusunda çalışmalar yapılmasını istedi. Vali Necmettin Kılıç, dericilik konusunda da kurslar açılmasını talep etti.

 

Bor’da gayet güzel bıçaklar yapılıyor. Bu kaybolmak üzere olan bir sanat bunu yaşatmamız lazım. Bu alanların planlamasını yapmanız lazım. Aynı Niğde’de Halıcılık Birliği var, el sanatları birliği var, bu konulara kaynaklar buluyoruz. Kesin olarak, mutlak suretle,   bıçak ve deri sanatlarını geliştirebilecek  ne yapabiliyorsunuz yapın bu konuda işbirliği içinde olun” dedi.

 

BOR İLÇESİNİN EĞİTİMİNİ HAYIRSEVERLER GÖTÜRÜYOR

 

Bor İlçesinin Eğitim konusunda konuşulan bir çok konudan bahsedilirken Hayırseverlerin yaptırdığı okullardan da bahsedildi.

 

Vali Kılıç, “Bor’u takdir ediyoruz. Bor’u takdir ediyoruz, ne kadar okul varsa toplam okul sayısının hemen hemen tamamını hayırseverlerin yaptığını biliyoruz. Ayrıca arsa bağışlayanlar var ve bu devam ediyor. Kendilerine minnet duygusu ile takdir ediyor, saygı duyuyor ve teşekkürlerimizi iletiyoruz, Bor bu konuda örnek bir ilçemiz”dedi.

 

Bor ilçesinde Yüksek Öğretim olarak en çok talebin raylı sistemlere olduğunun da belirtildiği toplandı da öğrenci yurdu ihtiyacı da dile getirildi. Yine Bor İlçesinde okullaşma oranının çok yüksek oranda olduğu özellikle okul öncesi eğitim oranında büyük başarı kaydedildiği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim