Niğde Valisi Necmeddin Kılıç vatandaş buluşmalarına devam ediyor. Bor Belediyesi Kültür Evi’nin açılışından sonra çevredeki kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.


Haber-Foto-Video: Yasin BEKİŞ

 

Borlularla sohbetinde, Vali Necmeddin Kılıç ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Bor Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Bor Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Halil Özdemir, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç ve vatandaşlar katıldı.

 

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesine büyük önem verdiklerini burada birçok fabrika inşaatının yükseldiğini, Botaş ile olan doğalgaz  sorunun çözüldüğünde ise Bor Karma Organize Sanayi’nin Türkiye’deki yatırımcıların gelmeye uğraştığı bir yer olacağını belirten   Vali Necmeddin Kılıç, Borluların çok önem verdiği Enerji İhtisas Bölgesi Bölgesi  ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

 

 

BOR’A ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ

 

Vali Necmeddin Kılıç Borlular ile sohbetleri sırasında Bor’da kurulması konusunda büyük gelişme sağlanan Güneş Enerjisi İhtisas Bölgesi çalışmalarına da değindi. Vali Kılıç “İnşallah Emen Ovasına Güneş Enerjisi ile ilgili Enerji İhtisas Bölgesi kurulması çalışmaları konusunda da önemli  ilerlemeler kaydedildi, buna çok önem veriyoruz”dedi.

 

 

BOR’UN TARİHİ HÜVİYETİ KORUNMALI

 

Vali Necmeddin  Kılıç Bor İlçesinde tarihi yapıların korunması konusuna da değindi. Vali Kılıç; Bor’daki şu tarihsel hüviyeti korumak, tarihi yapılarımızı yeniden ortaya çıkarmak, bununla ilgili de  Sıtkı Erat Başkanımız ile sürekli görüşüyoruz. Eğer burada  Kültür Müdürlüğü kurdurabilirsek bunu büyük oranda başarırız,  bunun içinde  gayret ediyoruz.”diyerek vatandaşlarla sohbetine devam etti.

 

 

Başkan Sıtkı Erat ise, “ Bor Karma Organize Sanayimizde sayın Valimizin büyük emekleri var. Yeni bir indirme trafosu kuruluyor, sayın Valim TEAŞ’ın yönetim kurulunda yer alması nedeni ile programa aldırdı. Burada sizin huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu yatırım gerçekleşirse Bor Karma Organize Sanayindeki işletmelerimiz elektriği yüzde 10 ile yüzde 20 arasında daha ucuza kullanacak. İnşallah Sanayimiz için büyük bir gelişme olacak”dedi.

 

AKKAYA İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM!

 

Bir vatandaşın Akkaya Barajı çevre kirliliği hakkındaki sorusu üzerine heye de yer alan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Akkaya  için kesin çözümü sağlamak için çalışmalarının hızlandığını belirterek, vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Vali Kılıç vatandaşlarla sohbetinden ayrılırken, yaşlı bir amca ile yakını arasındaki diyalog ise gülüşmelere sebep oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim