Niğde’nin Ulukışla ilçesinin Şeyhömerli Köylüleri 1992 yılında Bitlis’in Hizan karakolunda PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan  şehit Mehmet Akkaya anısına Köyün Bayrak Tepe mevkiine Türk Bayrağı ve Köy girişine “Hoş geldiniz”  totemi dikitler. 25 metre  yüksekliğindeki Türk Bayrağı törenle göndere çekildi.

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Ömer KALKAN

Etimesgut Niğdeliler Derneği Başkanı Ömer Kalkan’ın girişimleri ile Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat’ın katkıları ile yapılan  Bayrak direği ve köy girişi totemininin açılış törenine,  Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Etimesgut Belediye Başkan yardımcısı Alaattin Sonat, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Şahin Tulgar, İlçe Jandarma Komutanı Üzeyir Gül, İlçe Emniyet amiri, Şeyhömerli köyü muhtarı Mustafa Yağmur çevre Köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşmalar yapıldı.

ŞEYHÖMERLİ KÖYLÜLERİ,  NE ÖMER HALİSDEMİR ŞEHİDİNİ UNUTTU NE DE MEHMET AKKAYA ŞEHİDİNİ UNUTTU…
 
Köy muhtarı Mustafa Yağmur; Vatan, Millet ve Bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitleri unutmayacaklarını belirterek, “Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Köylümüz olan şehidimiz Mehmet Akkaya kardeşimizin de aziz hatırasına en anlamlı hediyeyi sunarak, uğruna şehit düştüğü Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı sonsuza kadar dalgalanmak üzere göndere çekiyoruz. Bu hizmeti köyümüze sunan köylümüz ve hemşehrimiz Etimesgut Belediye Başkan yardımcısı Sayın Alaattin Sonat’a teşekkür ederim ve başarılar dilerim. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ALAATTİN SONAT’TAN ÖRNEK DAVRANIŞ
 
Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat tarafından yaptırılan bayrak direği ve “Hoş geldin” totemi, Şeyhömerli köyü sakinlerinin ve devlet erkânının yoğunluk katılım ile coşkulu bir açılışa vesile oldu.

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat tören de yaptığı konuşmadı; Öncelikle 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle köyümüze ilçemize ilimize ülkemize geçmiş olsun diyerek, Aziz Türk milleti bu kalleş kahpe darbeyi de el birliği ile def etmiştir. Sizler hizmetlerin daha iyisine layıksınız. Burada yoğun kalabalık ve katılımınız nedeniyle hepinize cani gönülden teşekkür ediyorum. Niğde  Ömer Halisdemir gibi Mehmet Akkaya gibi kahramanlar çıkaran vatanseveri yetiştiren bir memlekettir. Cihan imparatoru Osmanlı'nın şanlı Ordu'sunu misafir eden mübarek Şeyhömer Veli hazretlerinin torunlarına ne hizmet yapılsa azdır. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Ben sizlerin içinden buralara geldim. Kapım da gönlümde sizlere her zaman açıktır” dedi.

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Şahin Tulgar Birli’de yaptığı kısa konuşmasında,  beraberlik, dayanışma ve kardeşlik vurgusu yaparken birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Ülkemizi ve vatanımızı hiçbir gücün yıkamayacağını belirtti.

Ulukışla Kaymakamı Sayın Ferhat Atar Şeyhömer Veli Hazretlerinin Torunlarına hitaben yaptığı konuşmada; Bayrağımız uğruna Malazgirt’te, Çanakkale’de Sarıkamış’ta ve 15 Temmuzda binlerce insanı şehit verdik, 80 milyon vatan evladının bu vatan için şehit olma arzusuyla yaşadığını ve bunu 15 Temmuzda hep beraber gördük. Bu açılışta emeği geçen Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Alaattin Sonat’a çok teşekkür ediyorum şeklinde seslendi”

Türk Bayrağı göndere çekildi.  Bayraktepe adını verilen alana şehit Mehmet Akkaya parkı da yapılacağı öğrenildi.


 
Editör: TE Bilişim