Hakkari Dağlıca ve Iğdır’da meydana gelen kalleş terör saldırısının ardından bütün Türkiye’de olduğu gibi, dün Niğde’de,  bugün de Bor İlçesinde Ülkü Ocaklarının organizesi ile yürüyüşler yapıldı.


Haber - Video: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Muharrem TEMEL

Bor Ülkü Ocaklarının düzenlediği “ Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşü  Bor İstasyon Meydanında yapıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ile İstasyon Meydanına toplanan binlerce kişi “ Dişe diş, kana kan İntikam, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Aponun piçleri yıldıramaz bizleri, Borlu uyuma şehidine sahip çık” Her Türk Asker Doğar, Bin Ölür Bin Diriliz” şeklinde sloganlar attılar.

Bor Ülkü Ocaklarının düzenlediği yürüyüşe MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Konuş bazı sivil toplum temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Bor Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Sebahattin  Anıl sert bir konuşma yaptı. Anıl’ın konuşmasının ardından kalabalık topluca Bor şehir merkezinden Şehitliğe doğru yürüdü.

Yürüyüş sırasında yeni katılımların olduğu görülürken, kadınların çokluğu dikkat çekti. Kaldırımlardan ve balkonlardan yürüyüş kortejine alkışlarla destek geldi. 

Sloganlar atarak, ellerinde, Türk Bayrağı,  döviz ve pankartlarla yürüyen binlerce kişi burada Şehitlerimizin ruhuna dua etti. Şehitlikte okunan Kuran’ı Kerim ve duaların ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı. 



HABER VE VİDEO GÖRÜNTÜSÜ BİRAZDAN BORHABER.NET 'SİTESİNDE

Posted by Bor Haber on 9 Eylül 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim