THK Bor Şube Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğin amacı kurumun faaliyetlerini halka anlatmak, gençlere havacılığı tanıtmak ve sevdirmek olduğu belirtildi.


THK nın görevlerinden en önemlisi Ülkemiz sathı ve yurt dışı görevleri ile orman yangınlarına müdahale etmiş ve hava ambulans uçaklarıyla yüzlerce organ nakli yapmış ayrıca hasta taşıyarak THK ve hala taşımakta olup, hastalara şifa olmuştur.90 yıldır 5.500’ü aşkın pilot yetiştirmiş,her yıl 65-70 adet yetiştirdiği pilotu Hava yolu şirketlerine göndermiş, 75 bin paraşütçü,13 bin planörcü,2.500 yamaç paraşütçü yetiştirmiş 100 bin gencimize model uçak eğitimi vermiştir.Ayrıca Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurarak tüm öğrencilerimize başarılı bir öğrenim sürdürmek ve meslek sahibi edinmeleri sağlanmak tadır.THK tüm havacılık eğitimlerinde özellikle genç kursiyerlerden malzemeler,barınma ve yemek gibi hiçbir masraflarından ücret almadan onların yetişmesini amaçlamaktadır.THK, faaliyetlerini vatandaşların fitre-zekat ve kurban derisi bağışlarıyla karşılamaktadır.


İlçemiz de Türk Hava Kurumu Bor Şube Başkanlığımızın, 04 Temmuz 2015 Cumartesi günü Motorlu yamaç paraşütü ile Bor ilçemiz üzerinde gösteri uçuşu planlanmıştır.Bu kapsamda; Havacılık Eğitim Daire Başkanlığı tarafından gösteri uçuşunu gerçekleştirmek üzere Yamaç paraşütü Öğretmen Pilotları ve motor teknikerleri ve Bor THK Şube Saymanı ve Kurs Öğreticisi İlker Türker görevlendirilmiştir.


Etkinliklerin Türkiye genelinde bir kaç kentte daha yapılacağını kaydeden THK Bor Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaş “Türkiye Kanatlarımın Altında “Projesi kapsamında Niğde Bor’da ilk defa THK uçuş etkinliklerimize başladık. Niğde Bor bizler için çok özeldi. Planlamamızı yaptık.Ramazan Ayına denk gelen Bor ilçemizde ki gösterimizde ilk defa anlı, şanlı Türk bayrağımızla motorlu yamaç paraşütlerimiz çok güzel gösteriler yapacaktır. Bor’da ilk kez yapılacak olan motorlu yamaç paraşütü gösterileri vatandaşlar ve gençler tarafından büyük beğenisini toplayacağını ümit ediyoruz.zTüm Halkımız Davetlidir" dedi. 


Editör: TE Bilişim