Bor Terziler Odası Genel Kurulu bu gün Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL
 

Genel Kurula Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil,  CHP Niğde Belediye Başkan Adayı  ve Niğde Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, Bor TSO ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriç, CHP İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi, Bor Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Muhterem Hızar, Bor Marangozlar Odası Başkanı Kani Demirbilek, Bor Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz,  CHP Bor Belediye Başkan Adayı Ekrem Soylu, MHP Belediye Başkan Adayı Fahrettin Özalp, bazı oda yöneticileri ile terzi ve konfeksiyon esnafı katıldı.

 

Genel kurulda, divan oluşturuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Faaliyet raporu ve denetim raporunun okunmasının ardından  konuklara ve söz verildi.

 ERAT ; BİRLİKTE,  YENİDEN YEPYENİ BİR BOR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ.

  

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptığı konuşmada; Esnaflarımız bu toplumun çimentosu, biz ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Ama şunu belirtmen de geçemiyorum, artık Bor’da birlik ve beraberlik içinde statükoya son vereceğiz. Hep beraber hangi şeyi daha iyi nasıl yapabiliriz bunu düşüneceğiz. Önümüzde bir seçim var. Cenab-ı Allah kime nasip eder bilmiyorum, ama bu seçimden sonra Bor’da pek çok şeyin  değişeceğine inanıyorum. Artık statüko değil, oturduğumuz makamlardan güç almayacağız,  o makamlara güç vereceğiz. Herkes hesabını buna göre yapacak, çıkacağız hep beraber daha iyi bir Bor, daha güzel yaşanabilir bir Bor, ticari yönden kalkınmış, Organize Sanayi Bölgesini geliştirmiş, sivil toplum kuruluşları ile beraber, siyasi partileri ile beraber artık yeniden bir kalkınma hamlesi, yeniden yepyeni bir Bor için hep beraber çalışacağız.”dedi. 

EKER ; SİYASETE ATILDIM AMA GÖNLÜM HEP ESNAFTAN YANA

 Fahri Eker ise ; 2002 yılından bu yana esnaf ve sanatkarlar camiasına hizmet için yola çıktığımızda Bor’a gelip çayını içtiğimiz ve o günden beridir yol arkadaşlığı yaptığımız Bekir Binay Başkanımızı  kutluyorum. Teşkilatımıza yakışan bir büyüğümüz, seviyesi ile duruşu ile, saygısı ile teşkilatımıza örnek olan bir abimiz. Güzel işlere imza attık. O günlerde beraberdik, bugün de beraberiz. Bor’a geldiğimiz de 10 tane oda vardı. 2005’de çıkan yeni yasa ile üye sayısı sınırı koyuldu ve 3 tanesini kapatmak zorunda kaldık. Bu kapanan odaların manevi değerleri çok büyüktü, çünkü Türkiye bu odalar yoktu. Biri Dabaklar Odası idi, diğeri Keçeciler Odası idi bu iki oda Türkiye’de yoktu. Bir diğeri de Berberler odası idi. Bu odalarımız kapattık, 31 Odadan 26 Oda’ya düştük. Geçtiğimiz aylarda  Bahçeli Esnaf ve Sanatkarlar odası ile Çamardı Şoförler Odası sayı yetersizliğinden  kapanmak üzere. 26 Oda’dan 7 tanesi Bor İlçemizde. Bor Bizim için çok önemli bu güne kadar hangi işi başardıysak, Bor’daki dostlarımız ve diğer odalarımız ile birlikte bize sahip çıktılar. Siyasete girmiş olabiliriz ama gönlümüz bu teşkilatın yanında. Benim üzerime ne düşürse yapmaya hazırım. Ben özellikle Bekir Binay Başkanımı kutlarım. 40 yıllık teşkilatta, 1974 lerden bu yana kadar ama yeni başlamış gibi, inşallah uzun yıllar hizmet edeceğini umuyor ve yeni yönetime başarılar diliyorum”dedi. 

Bor Terziler Odası Genel Kurulunda mevcut başkan Bekir Binay’dan başka aday olmayınca Bekir Binay ve oluşturduğu yönetim kurulu seçildi.

TÜRKİYE TERZİLER  FEDERASYONU'NUN KURUCUSU BİR BOR'LUYDU.

 

Genel Kurulda, konuşmasına teşekkür ile başlayan Bekir Binay; “Gelirler ve giderlerimiz okundu,  bu zor şartlara rağmen bu odamızı yaşatmak için varım. Sebebine gelince bizim Türkiye Federasyonunun kurucusu  Borludur. Ben bundan çok mutlu oldum. Ben ve benden sonra da bu odanın yaşamasını istiyor ve bu dileğimi arkadaşlarıma ilettim. Hepinize teşekkürlerimi iletiyorum”dedi.

 Bor Terziler Odası yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu

 

Başkan Bekir Binay, Muhterem Hızar, Kadir Çetin, İsa Çiftçibaşı, İzzet Çakmak, Kemal Mamak ve Ayhan Mavıcı

 

Editör: TE Bilişim