TEİAŞ – Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Toplantısı Bor İlçesi Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı.

 

Haber: Selim GÖKEL

Fotoğraf: Yasin YURTMEN

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın da yer aldığı TEİAŞ Yönetim Kurulu Toplantısı Bor OSB Müdürlüğü binasında yapıldı. Bor OSB için yapılması planlanan indirge merkezi trafosu ve aynı zamanda Bor İlçesinde kurulması işlemlerinde son aşamalara gelinen Bor Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için gereken enerji trafo santrali kurulması için TEİAŞ Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Bor OSB ve kurulması düşünülen Enerji İhtisas Organize Sanayi hakkında yönetim kurulu üyeleri ve bölge müdürlerine sunum yapıldı. Yapılan toplantının ardından konu ile ilgili bölge gezildi.

 

TEİAŞ tarafından yapılması planlanan indirge merkezi trafo santrali ile Bor OSB elektriğini kesintisiz olarak  direk TEİAŞ’tan alacak.  Merkezin yapılması ile Bor OSB’de bulunan işletmeler elektriğini yaklaşık yüzde 10-15 arasında daha ucuz sağlayacak. Kurulacak indirge merkezi trafo santrali ile projesi sadece Bakanlık Onayına kalan Bor Enerji İhtisas Organize Sanayi kurulması sırasındaki alt yapı hizmetlerinin büyük bölümü sağlanmış olacak.

 

Bor OSB Müdürlüğü binasında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısına TEİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Yıldır, Genel Müdür Yardımcısı M. Sinan Yıldırım, Yönetim Kurulu üyelerinden, Abdülkadir Ongun, Erdoğan Sert, Hayrettin Demircan, Necmeddin Kılıç,  Yönetim Kurulu Büro Müdürü Özden Allıoğlu,  MEDAŞ ve TEİAŞ Bölge Müdürleri, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  Bor Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Nazmi Kayalı, Bor OSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ve bazı il-ilçe kurum yetkilileri katıldı.

 

BOR OSB'YE BÜYÜK KATKISI OLACAK

Toplantı öncesi bir açıklama yapan TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır “ Sayın Valimizin daveti üzerine TEİAŞ Yönetimin Kurulu toplantısını burada yapma arzusu bizde vardı ve Bor’dayız. Bor OSB içindeki tesisleri ve burada sanayinin daha geliştirilebilmesi için neler yapılabilir, nasıl bir destek verilebilir, enerji problemlerini yerinde tespiti, ve yenilebilir enerji  kaynaklarında üretim yapıldığında ne kadar kapatise  ile üretim yapılabilir bunların yerinde tespiti yapılabilsin diye buradayız.  Tabi Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri başta işsizlik, Organize Sanayilerde bu sorunun çözümü için ana kaynak olarak tarafımızdan görülüyor. Onun için biz bu tür konularda enerji problemi olmayacak şekilde  Organize Sanayilerinin geliştirilmesi hususunda çok hassasız, hep beraber burada bu konularda neler yapılabilir, nasıl gelişim sağlanır bunun arayışı içindeyiz. Sayın Valimizin bu konudaki arayışları için destek verebilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz”dedi.

 

BU YATIRIM BOR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor’da yapılan toplantı için,  TEİAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyelerine Niğde ve Bor adına teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasına “Bor’da yapmayı düşündüğümüz çalışmalar var. Bunlardan bir tanesi Bor OSB’nin daha da gelişebilmesi, buradaki şirketlerin daha ucuz elektrik kullanması, girdi maliyetlerinin düşmesi, kesintisiz elektrik kullanması konusunda önemli ihtiyaç vardı. Bir İndirge Merkezi kurmak istiyorduk. TEİAŞ Genel Müdürlüğü bu konudaki talebimizi kabul ederek programa alındı ve süratle çalışmaya başladı. Bugün aramızda TEİAŞ Bölge Müdürümüz de var. Bu konuda burada ve arazide çalışmalar hakkında bilgi verecek. Bu imkanı Bor’a verdikleri için tekrar teşekkür ediyorum.  Bu yatırım Bor için çok önemlidir. Bor OSB’nin bu günü ve yarınları için çok önemlidir”dedi.

 

BOR ENERJİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN İLK HARÇ

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç konuşmasının devamında; “Diğer taraftan Bor’da yapmayı düşündüğümüz Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi var malumlarınız. Bu sanayi bölgesinde de projeksiyon çalışmaların da  güneş enerjisi santrallerinin durumunu yerinde izlemek, yerinde görmek ve bu noktada yapılacak olan projeye ana harcı katmak üzere de  buradalar. Genel Müdürümüz ekibiyle beraber, bu noktada bize yardımcı olacak olan MEDAŞ Genel Müdürümüzde şuanda buradalar. İnşallah bu noktada ilk proje çalışmasını, ilk harcı da böylece başlatmış olacağız. Yine TEİAŞ Genel Müdürlüğümüz Niğde OSB’ye değerli bir hizmette bulundular. Oraya bir trafo gönderiyorlar. Orası ile ilgili bir çalışmamız olacak.” şeklinde konuştu.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise, bu toplantı Bor İlçemiz için çok önemli bir toplantı. Bugün burada sadece Bor OSB değil, Bor ilçemizin de geleceği için önemli kararlar alınacak. Sanayicimizin ucuz elektrik kullanmasında ve kurulması artık son aşamalarda olan Bor Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin alt yapısını oluşturacak bir trafo merkezinin kurulması yönünde incelemeler, çalışmalar yapılacak. Bor Enerji İhtisas Bölgesinin yapılması için en temel nokta bu kurulacak trafo merkezi olacak.  Bu konuda desteklerini esirgemeyen, büyük fedakarlık göstererek ilçemize gelen TEİAŞ Genel Müdürümüz Kemal Yıldır nezdinde bütün yönetim kurulu üyelerine ve valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bor OSB’de yapılan toplantının ardından Bor’da bir bağda konuk heyete Bor Söğürmesi ikram edildi. Heyet daha sonra Niğde Valiliğine geçti.

 

Editör: TE Bilişim